Voorkom COVID-19 met goede voeding

Published On: 30 juli 2020

Omdat de corona-virussen zo klein zijn, kun je nooit goed zien wanneer je nu wel of niet met ze in aanraking bent gekomen. Als deze virussen op je gezicht komen, kunnen ze via het slijmvlies van je mond, neus of ogen proberen om in te breken. Deze fase noem je de ‘besmetting’. De virussen proberen door je slijm en slijmvlies heen te dringen, zodat ze bij de achterliggende levende cellen kunnen komen. Pas als ze dáár kunnen komen èn kunnen binnendringen, kunnen ze jouw celmateriaal gebruiken om jonkies te maken.

Echter, jouw lichaam is ook niet gek! Zodra er een virus op je slijmvlies landt, komen jouw immuuncellen in actie en ruimen het virus op. Komt er echter een hele groep virussen, dan moet jouw lichaam veel immuuncellen inzetten om deze allemaal te bestrijden. Deze strijd duurt ergens tussen de 2 en 10 dagen en noem je de ‘incubatietijd’. In deze periode lukt het een paar virussen altijd om jouw cellen te bereiken en deze te misbruiken voor hun eigen doel. Jij merkt dat doordat je wat hoest, niest en je wat vervelend voelt.

Na 10 dagen is duidelijk welke groep wint. Wint jouw lichaam dan gebeurt er verder niets opmerkelijks. Je knapt gewoon weer op. Wint de groep virussen, omdat jouw lichaam zich niet voldoende kan verdedigen, dan wordt je echt goed ziek. Deze fase noem je ‘infectie’ en heet de ziekte door dit coronavirus COVID-19.

Is je immuunsysteem in een goede conditie, dan wordt je na een besmetting dus per definitie NIET ziek.

Om zo veel mogelijk mensen te helpen om hun immuunsysteem aan te sterken, heb ik samen met Joyce, Esther en Maryl de brochure ‘Voorkom COVID-19 door Gezonde Voeding’ geschreven. Je kunt deze hier gratis downloaden. Je kunt de brochure doorsturen naar familie, vrienden, collega’s en kennissen.

De brochure ‘Thuis aansterken door goede voeding na corona’ is bedoeld voor mensen die erg ziek zijn geweest van COVID-19 en die thuis aan herstellen. Ook deze brochure kun je gratis downloaden.

Als je het fijner vindt om gerichter samen met mij uit te zoeken welke voeding -en zo nodig suppletie- jou kan helpen om sneller op te knappen, neem dan gerust vrijblijvend contact op voor informatie of via 024-3584177.

Terug naar Diensten

Gerelateerde artikelen

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bedankt voor jouw aanmelding.
Er was een probleem met verzending. Probeer het nog eens.