Herstelprogramma’s bij buikpijn en -klachten

In mijn praktijk heb ik al vele mensen die zich ongelukkig voelden door hun steeds terugkerende of aanwezige buikklachten, geholpen om hiervan af te komen of in ieder geval de klachten drastisch te verminderen tot een goed verdraagbaar niveau. Hiervoor zijn wel veel en verschillende stappen op verschillende gebieden nodig, wat het best een toer maakt die om deskundige begeleiding vraagt; als het simpel was, waren de klachten immers al weg. Door de gesprekken met de vele cliënten die je voorgingen in combinatie met de kennis uit de literatuur en mijn eigen ervaringen, heb ik het programmapakket Bouw een Krachtige Buikconditie ontworpen. Daarmee kun je in 3 maanden al veel bereiken.

Onderstaande pakketten helpen je om op een gestructureerde manier buikpijn, diarree, constipatie en/of opgeblazen buik aan te pakken, zodat jouw pijn in de buik, vermoeidheid of mist in het hoofd verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. De programma’s zijn zo opgebouwd dat wij er samen aan werken om je zo snel mogelijk een zo groot mogelijke gezondheidswinst en een waardevolle levenskwaliteit te geven. Ik doe de technische, educatieve, diëtetiek en biochemie; jij doet de vormgeving voor jouw persoonlijke situatie. Je kunt nu kiezen of je jouw klachten goedkoop en ad hoc wilt aanpakken of een duurzaam resultaat wilt bereiken met een gedegen voorbereiding en met gestructureerde stappen in de juiste volgorde.

Herstelprogramma's geven jou het volgende

Aan het eind van dit programma heb je het volgende: je …

 • herinnert je (vaag) welke voedingsmiddelen bij de start niet goed vielen en je klachten gaven van vermoeidheid, opgeblazen buik, buikkramp, depressieve gevoelens, stijfheid, kou en nog meer;
 • weet op welke voedingsmiddelen je lichaam nu nog reageert;
 • weet dat als je jouw lichaam nog wat tijd geeft, het verder voor je werkt aan het herstel;
 • weet hoe je darmen zijn opgebouwd en waarom je (buik)klachten konden ontstaan;
 • weet wat je kunt eten om je darmen te herstellen;
 • kunt weer meer verschillende producten eten, waaronder waarschijnlijk weer (goed) brood, fruit en zuivel;
 • kunt weer veel meer samen eten;
 • kunt weer vaker naar  buiten zonder angst voor diarree;
 • kunt weer buitenshuis eten zonder bang te zijn direct weer last te krijgen;
 • voelt je je zekerder door bovenstaande en ervaart daar in ieder geval geen stress meer over;
 • ziet door de bomen het bos weer
 • en nog meer.

Inhoud programma’s

Alle prijzen voor particulieren zijn inclusief btw. Top Energie Bouw een Krachtige Buikbasis DIY
28 E 12 E
Voedingsplan (meest gekozen)
Periode 12 maanden 3 maanden 3 weken
Intakegesprek; telefonisch x x x
Analyse middels Metabole Screening x x x
Analyse van huidige situatie: persoonlijk gesprek 1 x x x
Dagmenu voorbeeld-raamwerk (dieetadvies deel 1/4) x x x
Educatie-training voor noodzakelijke biologiekennis; x x – **
Training correcte (dag)menu’s en recepten samenstellen op locatie
Orthomoleculaire lunch op locatie
Bloedtest of fecestest voor diepere persoonlijke analyse (los twv 199 euro) extra optie € 199
Uitgebreide Persoonlijke Levensmiddelenlijst (dieetadvies deel 2/4) x x x
Persoonlijk suppletie-advies x x
Q & A (dieetadvies deel 3/4): persoonlijk gesprek 1 x x
Educatie over het maag-darmkanaal; begripsvorming op locatie x
60′ gesprek met betrekking tot voorgang (deel 4/4) 8 3
Telefonisch evaluatieconsult van 30 minuten  –  – x
Aanpassing van LML aan nieuwe fase binnen het traject (indien nodig) 6 3
Kennisopdrachten om het dieet te leren kennen (los twv 97 euro) x x
Telefonisch motivatie- en voortgangsgesprek twv 480 euro 1 per 2 weken
Losse e-mailvragen na het laatste programma-consult: 1 consulteenheid per vraag twv 20 euro  –  – optie
E-mailen/ whatsapp-en (1 vraag per e-mail) 12 maanden onbeperkt 3 maanden onbeperkt 8 vragen
Verklaring voor de belasting (indien relevant en op aanvraag) x x x
Keuze VIP-dag (los twv 697 euro) x
Bonus 1 Voedings-aantekenboek x x
Bonus 2 Mindset-cadeautje x x
Bonus 3: Keuzeservice: (koel)kast-sessie thuis huidige producten;
voorbeeld maandmenu of basis NEI-sessie bij stress. (los twv 135 euro per 1,5 uur)
3 NEI-sessie
Bonus 4: Excursie naar de supermarkt: (los twv 160 euro per 2 uur) x extra optie
Bonus 5: Werkboek om stapsgewijs en doelgericht uw voeding aan te pakken x
Bonus 6: Gratis toegang tot een lezing van Vitality onbeperkt  1  –
Suppletie als eerste ondersteuning 3 eenheden 1 eenheid
Waarde van de losse onderdelen in euro’s 1897 600 240
Pakketprijs in de groep (6-8 personen)* per persoon 520 180
Pakketprijs individueel* 1697 560 240
 Gratis informatiegesprek en aanmelden > Toegang Toegang Toegang

Waar je anders niet aan gedacht zou hebben

Vergeten fases

Na alweer meer dan 30 jaar ervaring en vele gesprekken met cliënten met hardnekkige en buikklachten die hun dagelijks leven behoorlijk verstoorden, werk ik alleen nog met een gestructureerd behandeltraject. Dit om de simpele reden dat je hardnekkige darmklachten met een eenmalig dieetadvies niet kunt herstellen. Als er namelijk maar één simpele oorzaak van je darmongemakken is, hoef je maar één product(soort) weg te laten en verdwijnen je klachten. Dat is eenvoudig genoeg om zelf te ontdekken en daarvoor hoef je niet naar een gespecialiseerde diëtist of orthomoleculair therapeut.

Ik help juist mensen bij wie meerdere oorzaken een belangrijke rol spelen bij hun ongemakken, vermoeidheid, buikpijn en darmklachten, en die door alle tegenstrijdige adviezen en informatie in de media door de bomen het bos niet meer zien. Wat heeft nu welk effect op welke klachten?

Complex

Het is een complex karwei om de darmen en de rest van het lichaam via de diverse fases in de juiste conditie te krijgen. Als het eenvoudig was, was je immers allang van je klachten af.

Het darm-dieet wijkt bijvoorbeeld erg af van dat voor bijvoorbeeld diabetes, afslanken, hart- en vaatziekten, COPD of osteoporose. Er zijn dan ook meerdere oorzaken die een belangrijke rol spelen en dat maakt een dieet bij hardnekkige darmklachten complex om te ontwerpen en de conditie van de darmen heeft weer veel invloed op de rest van het lichaam. Het heeft zelfs invloed op je stemming, op je denk- en geestelijke vermogens, je weerstand en zelfs je bloedsuikerwaarden. Het dieet moet ook geregeld worden bijgesteld aan de steeds veranderende conditie van zowel darmen als van de rest van het lichaam; de kracht van het traject zit in de constante aanpassing aan wat jouw lichaam aangeeft en dat ik steeds op de achtergrond aanwezig ben als vraagbaak. Op die manier kun je snel actie ondernemen als je iets in je voeding moet bijsturen.

Eén stap per keer, maar wel zo snel als kan

Iedere fase heeft een ander aandachtsgebied en vraagt om andere voedingsstoffen – iets wat vaak wordt vergeten en een belangrijke reden is waarom zo veel therapieën naar mijn inzicht ook niet voldoende en blijvend werken. Daarbij komt ook nog dat het lichaam al die meters darm moet repareren naast het ‘gewone’ werk; de dagelijkse vertering moet immers doorgaan.

Het programma Bouw een Krachtige Buikbasis (BKBB) biedt je de mogelijkheid om onder begeleiding aan de verschillende fases van herstel te werken. Je krijgt advies, educatie, voorbeelden, recepten, tips en coaching die je nodig hebt om op een effectieve manier jouw resultaat te halen. Ik ben er steeds voor je tijdens de begeleidingscontacten en op de achtergrond.

Feedback

Omdat je zoveel vragen hebt, kun je die binnen het programma stellen zodra ze spelen; “Kan ik dit product eten? Waarom voel ik me nog steeds zo moe? Heb je gemakkelijke recepten voor dit ingrediënt? … Ik geef je zo snel en zo veel mogelijk antwoorden en feedback.

Onder Nieuws lees je ervaringen van cliënten die het programma actief hebben gevolgd en op wie zijzelf en ik bijzonder trots zijn voor hun mooie resultaten. En, het is voor mij ook een enorm plezier om te zien hoe zij weer plezier in hun leven hebben. Zij leven weer zoals zij dat zelf willen, ongehinderd door buikklachten. Prachtig toch!

Behangen
Om dat mooie resultaat te bereiken, volgden mijn cliënten bijna allemaal het programma Bouw een Krachtige Buikbasis.

Mijn visie: het is eerst zaak om het lichaam te voorzien van de voedingsstoffen (= werkmaterialen) die nodig zijn om te kunnen repareren. Vergelijk dit maar met het behangen van een kamer. Je begint ook niet met direct het nieuwe behang te plakken. Eerst moet je een plan maken, de kamer moet leeg en de nodige materialen worden aangeschaft. Ook gaat het sneller als je manschappen optrommelt. Dan pas ga je behang afstomen, de troep opruimen, de wanden prepareren, weer opruimen, en dáarna pas ga je behangen. Als alles klaar en ook de rommel van het behangen is opgeruimd is, richt je de kamer pas weer in. Dan geniet je van je mooie resultaat. Voor het beste effect werk je in deze volgorde. Iedere fase met zijn eigen gereedschap en spullen.

Specifiek
Iets dergelijks ga je ook doen in het programma. Eerst het lichaam voorbereiden met aanvulling van specifieke voedingsstoffen. Dat zijn andere dan die je jouw lichaam nu geeft, anders werkten je darmen immers perfect. Het is mijn expertise om je tijdens het hele programma te adviseren welke voedingsstoffen in deze fase het best bij je passen. Het kan zijn dat ik je daarbij een (tijdelijke) suppletie adviseer om het proces van opladen sneller te laten verlopen. Jouw lichaam zal de nieuwe voedingsstoffen die het dan van je krijgt, aanpakken en beginnen met repareren.

Tussentijdse test
Op een gegeven ogenblik geeft jouw lichaam zelf aan dat het al heel wat rommel heeft weggewerkt. Hiervoor doe je tussentesten. Deze tussentesten doen wij geregeld, zodat wij snel kunnen bijsturen als jouw lichaam -of jijzelf- aangeeft dat het proces te snel, te langzaam of niet in de juiste richting gaat. We sturen dan bij richting het gewenste resultaat, want dat is tenslotte de bedoeling, niet het programma volgen op zich. Zo nodig ontvang je een aangepast dieet voor deze volgende fase, inclusief een aangepast suppletieadvies.

Volgende fase
Weer later heeft jouw lichaam veel slechtwerkende cellen vervangen door goedwerkende. Je merkt dat zelf aan jouw conditie en ziet het aan het resultaat van de volgende tussentest. Zo nodig ontvang je een aangepast dieet voor deze volgende fase, inclusief een aangepast suppletieadvies.

Follow up
Steeds meer cliënten volgen na het programma de follow up. Zij willen niet alleen klachtenvrij zijn, maar ook een goed reserve opbouwen om te voorkomen dat de klachten weer terugkomen.

Ervaringen van anderen

Tips
Prille zwangerschap is een uitdagende startsituatie: qua energie, darmwerking en nieuwe eetbehoeften. Achteraf beschouwd was ik graag niet in verwachting aan het buikconditieprogramma begonnen.
De opdrachten tussentijds hielden goed bij de les. Wel had ik het fijn gevonden als deze meer maatwerk op individu afgestemd waren geweest. Denk aan koppeling van de opdrachten aan specifieke observaties spijsvertering, advies uit consult, Msc en verankering in eigen LML. Dat maakt het proces beter behapbaar en duidelijker in richting :-)

Tops
Het buikconditieprogramma van Jacqueline heeft mij een hernieuwd bewustzijn gebracht van wat voeding is, doet en wat er bij mijn systeem past.
Onmisbare kennis en kunde, vanuit consult, uitgeschreven plan en praktische opdrachten!
Het leerde te luisteren naar de signalen van het lichaam en zo een maaltijdprogramma te ontwikkelen dat echt past.
Het vraagt een flinke inspanning en tijdsinvestering, om te komen van inzicht naar een ander voedingspatroon.
Met als welkom resultaat: een nieuwe manier van eten, een fundering om op voort te bouwen!
Jacqueline gaat fijn, systematisch, toegankelijk, holistisch en bevlogen te werk om haar ruime expertise over te dragen.
Nog elke dag met het gezin profijt van de maaltijdplanning en inzichten opgedaan tijdens het traject. Dankjewel Jacqueline!
Jiska, Den Haag; juni 2021

Jiska

Na een hele poos te hebben getwijfeld, heb ik toch besloten om Jacqueline een bericht te sturen. Meteen de volgende dag had ik een intake met Jacqueline en ik kon diezelfde week naar haar toe. Dat was voor mij heel prettig, zo kon ik meteen doorpakken. Jacqueline heeft veel verstand van zaken en ze legt alles geduldig en uitvoerig uit. Ze heeft me geleerd hoe complex, of beter gezegd hoe bijzonder, je lichaam in elkaar zit. Alles staat met elkaar in verbinding. Na het eerste gesprek ben ik meteen begonnen met druppels en het effect daarvan was al snel merkbaar.

Ik had dagelijks last van diarree, dat werd al snel minder. Daarnaast heeft Jacqueline een lijst gemaakt met voedingsmiddelen die wel/niet goed zijn voor mijn darmen. Dat heeft geresulteerd in nauwelijks nog diarree. Ook hebben we gekeken naar de last van mijn migraine en daar slik ik nu een supplement voor. Ik ben er recentelijk mee gestart maar ben wel voorzichtig optimistisch. Tot slot kan ik nog melden dat ik betere nachten heb, ik slaap geregeld hele nachten door. Jacqueline is laagdrempelig benaderbaar en weet je telkens weer gerust te stellen of moed te geven om door te gaan. Ze geeft adviezen maar zal je tot niets verplichten, dat voelt erg prettig! Persoonlijk ben ik nog niet waar ik zijn wil qua energie maar ik ga verder met alles wat ik van Jacqueline geleerd heb! Nogmaals bedankt voor alle steun, inzichten en adviezen en we blijven contact houden.
Hartelijke groet, Judith, Nijmegen

Judith

“Fijn programma met een goed resultaat. Jacqueline heeft hart voor haar werk en maakt veel duidelijk met tekeningen. Dit is vooral fijn als Nederlands je moedertaal niet is. Ik kreeg de tijd om mijn vragen te stellen. Jacqueline kon mij door haar uitleg goed motiveren om niet alleen te luisteren naar de uitleg, maar ook om deze uit te voeren. Het resultaat was dan ook dat mijn score op de metabole screening van begin februari dit jaar tot nu eind juli van 123 daalde naar 37. Deze metabole screening was ook fijn om in te vullen, zodat ik goed kon volgen wat er in mijn lichaam gebeurde en vooral dat -en waar- ik resultaten heb geboekt. De verbeteringen blijven nog steeds verder gaan. We gaan over drie maanden weer overleggen. Onder andere is mijn huid ook veel beter, mijn darmen werken werken weer bijna helemaal goed.

Ik zou mensen met buikklachten zeker adviseren om naar Jacqueline te gaan – of via de Skype als je te ver weg woont.”

Dina, studente, Wageningen

Diana

“Ik kwam bij Jacqueline terecht op voorspraak van een gezamenlijke vriendin. Ik had veel last van vermoeidheid en van mijn darmen en wilde daar wat aan doen, maar wist niet wat.
Jacqueline heeft met mij een uitgebreid gesprek gevoerd en mij uitgelegd hoe de darmen werken. Ik kreeg daarna een dieetadvies en adviezen voor supplementen van haar.

In het begin was het echt puzzelen wat wel en wat niet goed zou gaan en dat vond ik best lastig, omdat ik eigenlijk de energie niet had om van alles uit te proberen. Ik moet op zo veel dingen letten in verband met mijn combinatie van stofwisselingsziekten … Maar we hebben volgehouden.

Door de gesprekken die wij via de beeldtelevisie hebben gevolgd heeft Jacqueline steeds suggesties gegeven en ik heb dingen uitgeprobeerd. Ik merkte wel dat ik in het begin behoorlijk vastzat in de patronen die ik als kind in verband met mijn diabetes móest volgen. Ik vond het daarom heel wat om daarvan af te wijken, maar daardoor heb ik wel nieuwe dingen geprobeerd. Bijvoorbeeld om de rest -of een tweede portie van de warme maaltijd met vlees en groente ’s morgens te eten. Dat zou ik nooit bedacht hebben, maar dat bevalt me heel goed.

Ik vond de gesprekken heel fijn, omdat ik mijn vragen kon stellen en ook veel antwoorden heb gevonden. Niet alles, maar dan kan ook niet.
Ik vind het fijn zoals het is gegaan en zou mensen met darmklachten wel adviseren om naar Jacqueline te gaan. Je kunt met je voeding meer doen dan dat ik in het begin dacht.”

Brabander

“Gezien mijn beperkingen na een schildklierverwijdering had ik niet verwacht dat ik op een prettige manier en zonder een hongerdieet zou kunnen afvallen. Ik kwam op specifieke verwijzing van mijn huisarts bij Jacqueline gerecht.
Door iedere maand de lijsten (metabole screening) in te vullen, kijk je met veel aandacht naar jezelf. Er staan veel vragen op, waardoor ik veel dingen had om aan te denken. Nu kon ik zien dat veel klachtjes die ik in het begin bijna helemaal of helemaal zijn verdwenen.. Dan merk je veel meer. Het zou mij anders nooit zijn opgevallen.  Je leert op een andere manier naar je lichaam te kijken.
De tijdsduur van de gesprekken in het programma is fijn; ze zijn langer en daardoor kun je veel dieper op vragen ingaan.  De opdrachten van het programma waren voor mij niet heel erg van belang geweest, maar wel goed om ze te krijgen. Ik vond vooral het dieetadvies/ de lijst fijn en daarover steeds te kunnen praten.
De hele combinatie was voor mij heel positief.
Het bedrag was ook niet absurd hoog. De prijs/kwaliteit-verhouding van het programma van zeker goed en ik zou het aanraden.”

Geert

Sinds  minimaal 2 jaar heb ik last van huidklachten. Van  een  rode huid in mijn gezicht  en hals. Het is heel vervelend en af en toe werd ik er moedeloos van. Ik had steeds sterk t gevoel dat t naast stress ook met mijn voeding te maken had. Eerder was ik al bij een dermatoloog , een allergoloog en vanuit het ziekenhuis bij  een reguliere diëtiste geweest. Daar kwam weinig uit.

Op de Gezondheidsbeurs kwam ik Jacqueline Gerrits  tegen. Ik voelde meteen dat het goed  zou zijn om met haar in zee te gaan. Ze heeft een duidelijk verhaal, kan goed verbanden leggen en daarbij heeft ze  een orthomoleculaire achtergrond.  Inmiddels had ik zelf al veel  voedingsmiddelen buitengesloten en zag door de bomen het bos niet meer. Ik had behoefte aan een  nieuwe balans. En wilde het FODMaP-dieet doen om te zien wat bij mij past.
Na een fijne uitgebreide intake, waarbij alles op een rijtje werd gezet, hebben we een plan gemaakt. Ik heb een basisdieet gekregen en allerlei supplementen om weer tot een goed balans te komen.
Het dieet wordt regelmatig tijdens evaluatie gesprekken bijgesteld en uitgebreid,
Het fijne is dat Jacqueline altijd te bellen, appen en mailen is zodat er altijd meteen antwoord was op alles waar ik tegenaan liep.
Nu 3 maanden verder gaat het veel beter. Mijn huid is nog niet altijd helemaal rustig, maar ik ben dik tevreden. Ik heb veel meer inzicht in voeding gekregen en in wat het met me doet. De balans is grotendeels hersteld.
Het is een aanrader om bij klachten samen met Jacqueline de puzzel van de voeding die al dan niet bij je past te gaan maken.

Marianne

Hopelijk alles goed met je. Met mij in ieder geval wel. Al sinds eind mei geef ik mijn huid iedere dag een 8. Ongelooflijk. Geen vlek te bekennen. Nog enigszins vaag waardoor dat komt, maar ik denk door de goede voeding en vitamines. Donderdag hoef ik niet te bellen. Er valt echt niks te bespreken, t is helemaal oké. .. In ieder geval  nogmaals heel veel dank voor alles!!! Ik heb veel aan je gehad. Ik kom zeker bij je terug als t nodig is.

Marianne