Lijst met laboratoria waar je een SIBO-test kunt doen

Published On: 7 september 2023

Bloed- en ademtesten
De eerste aanwijzingen voor bacteriële overgroei in de dunne darm haalt de behandelaar uit de anamnese. Een op SIBO-gebied kundige behandelaar weet waar zij naar moet vragen en hoe ze de klachten van de cliënt het beste kan interpreteren. Echter, als iemand zonder consultatie bij een deskundige wil weten hoe groot de kans dat zij SIBO heeft, kan gebruik maken van verschillende testen. Een veel gebruikte test om SIBO aan te tonen zijn de glucose- en lactulose ademtesten. De glucosetest geeft aan of er over het algemeen te veel gasproducerende micro-organismen in de dunne darm zijn; de lactulosetest geeft ook aanwijzingen met betrekking tot de verdeling waterstof-/methaangas. Met deze uitslag kan de therapie meer aangepast worden. Het nadeel is dat de gasvorming bij de laatstgenoemde test erg vervelend kan zijn.

Bekijk de volgende mogelijkheden:

Nederland

https://www.bloedwaardentest.nl/sibo-rp.html

https://verwijzers.erasmusmc.nl/diagnostiek/functietesten-mdl-laboratorium
https://www.allwayshealthy.nl/blog/wanneer-heb-je-sibo
https://darmspecialist.com/sibo-ademtest/

België
Labo Aalter: Medina – Léon Bekaertlaan 9, 9880 AalterLabo Antwerpen: Centrum voor Medische Analyse – Frankrijklei 67-69, 2000 Antwerpen

Duitsland
https://nl.sibolab.de/products/atemgastest?ref=yiekexd-cspt

Verder nog

https://www.verywellhealth.com/how-to-get-tested-for-sibo-4125868
https://www.gdx.net/products/sibo
https://www.rupahealth.com/post/sibo-testing-101-a-complete-guide-to-the-top-3-sibo-tests

Tip: download ook alvast mijn gratis boekje ‘Simpele Voedzame Recepten‘ om alvast te beginnen zo lang je nog op de uitslag wacht.

Informatie

Bijl J. Gerrits J; (2020) SIBO, Systematisch Ingrijpen om Buikklachten te Overwinnen. Uitg Bijl & Gerrits. (https://webshop.vitality-jg.nl/product/sibo-systematisch-ingrijpen-om-buikklachten-te-overwinnen-nederlandboek/ )
karlijnskitchen.com

Mocht je nog meer goede en betaalbare testen/ laboratoria weten, wil je dat dan melden: secretariaat@vitality-jg.nl. Wij vullen de lijst dan aan.

 

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief.