NEI-therapie

Bij darmklachten, blijvende vermoeidheid en depressieve gevoelens werk deze methode geweldig. Via Neuro-emotionele integratie, afgekort NEI, kun je namelijk heel snel in je ‘patronen-archief’ van je hersenen zoeken – en vinden – welke observaties, gedachten, emoties en uitvoerende lichaamspatronen jij hebt. Ik help je bij deze zoektocht.

Je gaat bij (darm)klachten natuurlijk op zoek naar de patronen waar last van hebt. Bijvoorbeeld als je een burn-out hebt, als je vliegangst hebt die jouw promotie in de weg staat, als je niet meer uit eten durft omdat je bang bent dat je dan weer vreselijke buikpijn krijgt of als je constant moe bent ook al vindt je huisarts geen afwijkingen bij onderzoek.

.

Stel je het volgende voor:
Je lichaam voert in je darmen allerlei emotionele patronen uit om er uitdrukking aan te geven. De emotionele patronen heb je meestal gevormd in je jonge jaren toen je hersenen nog niet voldoende ontwikkeld waren om de wereld om je heen goed te begrijpen. Ook was je woordenschat nog niet groot genoeg om precies te begrijpen waarom je bepaalde gedragingen aangeleerd hebt. Wel heb je al in je DNA de kennis van de basisemoties meegekregen; denk aan blijdschap, angst, walging, boosheid en verdriet.

Secretaris

Ik noem het deel van je hersenen dat vanaf je geboorte – en misschien ook al in jouw tijd als ongeboren baby – alles optekent wat je meemaakt en leert, voor deze uitleg even ‘je secretaris’ (lees hierbij natuurlijk ‘hij’ of ‘zij’, hè). Deze tekent al jouw ervaringen naar beste weten en kunnen op en bewaart deze aantekeningen in de mappen van jouw hersenbibliotheek. Iedere keer als je in een situatie zit, vraagt jouw lichaam aan jouw secretaris: “Wat moet ik nu doen?”. Dan kijkt jouw secretaris in de bibliotheek welke van de aantekeningen en patronen het best bij de situatie passen; welke personen, woorden, kleuren, geuren, gedachten, emoties en lichamelijke reacties staan genoteerd. Dat ga je doen.

Spin

Tijdens en aan het eind van de activiteit evalueert jouw secretaris de situatie en past zo nodig de aantekening aan. Op die manier kan het gebeuren dat als jij bijvoorbeeld bang bent voor spinnen, je ook al hartkloppingen krijgt als je in je ooghoek een zwarte punt ziet bewegen. Dat lijkt wat op een spin en jouw secretaris vond deze observatie het best passen bij de spin-notitie. Hij noteert dan het op-spin-lijkende-zwarte-bewegende ding ook op die aantekeningen. De volgende keer als je de werkelijke spin of weer zo’n vaag zwarte ding ziet, wordt jouw patroon van schikken, hartkloppingen, kijken, wegspringen en wat al niet meer in de ge-update versie geactiveerd. Deze situatie speelt bijvoorbeeld ook bij allergische reacties op voeding; een deeltje uit de voeding  lijkt op iets wat jouw secretaris ooit als ‘Gevaarlijk! Opletten!’ heeft genoteerd en sindsdien ben je altijd alert als je het betreffende product ziet, ruikt of het woord hoort.

.

Patronen moet altijd groeien. Dit gebeurt door herhalen, herhalen, evalueren, herhalen, herhalen, evalueren, herhalen, et cetera. Zo heb je leren zitten, op de pot plassen, jezelf aankleden, veters strikken, fietsen, je taal, computeren, wat je moet doen als … Je bouwt nooit patronen op door iets één keer te doen. Jouw secretaris noteert echter wel een flink uitroepteken op aantekeningen van situaties waar hele sterke emoties bij komen kijken. Dat zijn situaties waar voor jouw heel veel energie in zit.

Hoe vaker je een gedachte, situatie of patroon herhaalt, hoe vaker jouw secretaris het raadpleegt, hoe meer hij het vooraan en bereikbaar wil hebben en hoe beter je er in wordt. Dat geldt zowel voor fijne als voor lastige patronen. Je hersenen kan het niets schelen hoe jij je bij patroon voelt, zij zorgen ervoor dat jouw lichaam uitvoert waarin jij ze getraind hebt. Je secretaris zit binnenin je schedel, zonder raam naar buiten, dus kan niets daarbuiten controleren. Hij is voor alle informatie helemaal afhankelijk van jouw zintuigen en gedachten.

.

Wat ik samen met jou kan doen is het volgende:

– als je darmklachten hebt, gaan we die eerst repareren. Op die manier krijgt je lichaam ook de kracht om de stress aan te pakken.
– dan kies je situaties waarin jouw darmklachten spelen en waarvan jij het gevoel hebt dat stress een grote rol speelt.
– via de vragen die ik je ga stellen, ga jij met jouw secretaris jouw archief in en vind je de aantekeningen waarop het patroon van jouw situatie-gedachten-lichamelijke uitvoering staan (rechterplaatje). Op een gegeven moment heeft jouw secretaris de betreffende aantekening gevonden en geeft die aan jouw bewuste door; jij herinnert je de situatie of je kunt je helemaal voorstellen over welke situatie het gaat en wat er allemaal speelde.
– dan bekijk je de situatie met jouw huidige kennis van de wereld en woordenschat.
– als je dat hebt gedaan, beslis jij of deze aantekening zo moet blijven, herschreven moet worden of moet worden opgeruimd. Jij bent nu ouder dan 18 jaar, jouw hersenen zijn volgroeid en je hebt de capaciteit om overwogen beslissingen te nemen.
– jij bent het opperhoofd van jouw bibliotheek en jij beslist nu wat er met de aantekeningen gebeurt.

Opruimen

De meeste cliënten zijn heel blij dat ze de aantekeningen hebben gevonden. Het gaat daarbij altijd over een situatie uit jouw eigen verleden, dus die is je bekend. Je wist alleen tot nu toe niet dat juist díe aantekening je zo veel last bezorgde. Nu ruim je de aantekening op en dat was het. Jouw secretaris heeft wel een paar dagen de tijd nodig om alle aantekeningen die hierop lijken op te zoeken en ook op te ruimen en daarna zul je merken dat je minder voor jou nare reacties toont.

Trouwen

Bij dit alles wil ik graag voor je aantekenen dat niemand, maar dan ook niemand nu enige zeggenschap heeft over welke aantekeningen jij in jóuw bibliotheek bewaart. Jij bent de énige die dat bepaalt. De natuur heeft het wel zo geregeld dat je in je jonge jaren wat je leert en observeert grotendeels als ‘het zij zo’ aanneemt. Je hersenen zijn dan nog niet volgroeid genoeg om zelfstandig te overleven. Je leert vooral door te observeren wat de anderen doen en dat na te doen, door de woorden van je ouders of andere mensen om je heen (inclusief televisie/internet) en door de gedachten die je zelf had over situaties. Je moet je nu nog even conformeren aan de regels van de groep – de mores; die moet gewoon leren en slikken. Dit geldt totdat je ongeveer zeven jaar oud bent. Daarom ontstaan ook veel patronen die je nu lastig vindt voor die tijd. Als je ongeveer 18 jaar oud bent, zijn je hersenen zo ontwikkeld dat de maatschappij vindt dat je zelf kunt beslissen en verantwoordelijkheid dragen. Daarom mag je wettelijk gezien vanaf je 18e een rijbewijs hebben, stemmen of trouwen en wordt je als volwassene berecht.
Gelukkig heb je vanaf die tijd dus ook zeker de mogelijkheid om zelf te beslissen dát en hoe je jouw darmklachten wilt aanpakken; maak daar dan ook maar gebruik van en maak als je wilt een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek!

Lijkt het je wat dat ik je de vragen stel waarmee jij gericht op zoek kunt naar jouw patronen die je stress en/of buikklachten geven?

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek en laat daarvoor graag ook je telefoonnummer achter: klik hier of bel 024-3584177 .

Ik help je als je al meer dan een half jaar:

  • last van buikpijn, buikkrampen of buikklachten hebt (opgeblazen, buikpijn, voedselovergevoeligheid) te vaak moe voelt;
  • depressief voel;
  • geregeld diarree of constipatie hebt;
  • met iedere griep- of verkoudheidsgolf meedoet;
  • weet dat je foute eetgewoonten hebt of hebt ontwikkeld als gevolg van stress en dat je die niet goed zelf kunt oplossen;
  • en …

… het gevoel dat je dat met natuurlijke voeding kunt verbeteren.

Je wilt van deze klachten af, maar je weet (nog) niet goed hoe je dit moet doen. Je wilt graag geholpen worden, omdat je hebt gemerkt dat alles alleen uitzoeken nog niet heeft opgeleverd dat je klachten zijn verminderd. Je wilt nu dat het sneller gaat en wilt daarbij graag deskundige hulp.

Jouw huisarts, internist, allergoloog, dermatoloog, fysiotherapeut of een andere behandelaar heeft een verwijzing geschreven in verband met voedselovergevoeligheid, het FODMaP-beperkt dieet of behandeling bij SIBO. Of je komt op eigen initiatief.

Laat voeding uw medicijn zijn en medicijnen niet uw voeding!
– Hippocrates (460 v C)

Kennis en ervaring

Toen ik zelf met allerlei vragen op vakinhoudelijk en praktijkgebied zat en na behoorlijk wat tijd aan trial and error had verspild, had ik daar genoeg van en ging op zoek naar ervaren mentoren. Dat scheelt mij in mijn eigen vakmanschap veel tijd, gezoek en geëxperimenteer. Mentoren stellen uitdagende vragen die mijn gedachten de meest effectieve richting in sturen en geven antwoord op mijn vragen. Ik geniet er enorm van als ik merk dat ik in een korte periode veel leer en daarmee ook mijn cliënten grotere stappen bij hun herstel kan helpen zetten. Mij helpt het enorm om met een mentor samen te werken en ik gun jou hetzelfde!

Daar kun jij nu mooi van profiteren.

Dat genieten van vooruitgang wil ik graag met je delen. Ik vind dat als je met iets zit dat je tegenhoudt in je dagelijks leven, in je relaties, in je vooruitgang en in je werk; dan wil je dat opgelost hebben. Niet over tien jaar, maar op een kortere termijn.

Ervaringen van anderen

Tips
Prille zwangerschap is een uitdagende startsituatie: qua energie, darmwerking en nieuwe eetbehoeften. Achteraf beschouwd was ik graag niet in verwachting aan het buikconditieprogramma begonnen.
De opdrachten tussentijds hielden goed bij de les. Wel had ik het fijn gevonden als deze meer maatwerk op individu afgestemd waren geweest. Denk aan koppeling van de opdrachten aan specifieke observaties spijsvertering, advies uit consult, Msc en verankering in eigen LML. Dat maakt het proces beter behapbaar en duidelijker in richting :-)

Tops
Het buikconditieprogramma van Jacqueline heeft mij een hernieuwd bewustzijn gebracht van wat voeding is, doet en wat er bij mijn systeem past.
Onmisbare kennis en kunde, vanuit consult, uitgeschreven plan en praktische opdrachten!
Het leerde te luisteren naar de signalen van het lichaam en zo een maaltijdprogramma te ontwikkelen dat echt past.
Het vraagt een flinke inspanning en tijdsinvestering, om te komen van inzicht naar een ander voedingspatroon.
Met als welkom resultaat: een nieuwe manier van eten, een fundering om op voort te bouwen!
Jacqueline gaat fijn, systematisch, toegankelijk, holistisch en bevlogen te werk om haar ruime expertise over te dragen.
Nog elke dag met het gezin profijt van de maaltijdplanning en inzichten opgedaan tijdens het traject. Dankjewel Jacqueline!
Jiska, Den Haag; juni 2021

Jiska

Na een hele poos te hebben getwijfeld, heb ik toch besloten om Jacqueline een bericht te sturen. Meteen de volgende dag had ik een intake met Jacqueline en ik kon diezelfde week naar haar toe. Dat was voor mij heel prettig, zo kon ik meteen doorpakken. Jacqueline heeft veel verstand van zaken en ze legt alles geduldig en uitvoerig uit. Ze heeft me geleerd hoe complex, of beter gezegd hoe bijzonder, je lichaam in elkaar zit. Alles staat met elkaar in verbinding. Na het eerste gesprek ben ik meteen begonnen met druppels en het effect daarvan was al snel merkbaar.

Ik had dagelijks last van diarree, dat werd al snel minder. Daarnaast heeft Jacqueline een lijst gemaakt met voedingsmiddelen die wel/niet goed zijn voor mijn darmen. Dat heeft geresulteerd in nauwelijks nog diarree. Ook hebben we gekeken naar de last van mijn migraine en daar slik ik nu een supplement voor. Ik ben er recentelijk mee gestart maar ben wel voorzichtig optimistisch. Tot slot kan ik nog melden dat ik betere nachten heb, ik slaap geregeld hele nachten door. Jacqueline is laagdrempelig benaderbaar en weet je telkens weer gerust te stellen of moed te geven om door te gaan. Ze geeft adviezen maar zal je tot niets verplichten, dat voelt erg prettig! Persoonlijk ben ik nog niet waar ik zijn wil qua energie maar ik ga verder met alles wat ik van Jacqueline geleerd heb! Nogmaals bedankt voor alle steun, inzichten en adviezen en we blijven contact houden.
Hartelijke groet, Judith, Nijmegen

Judith

“Fijn programma met een goed resultaat. Jacqueline heeft hart voor haar werk en maakt veel duidelijk met tekeningen. Dit is vooral fijn als Nederlands je moedertaal niet is. Ik kreeg de tijd om mijn vragen te stellen. Jacqueline kon mij door haar uitleg goed motiveren om niet alleen te luisteren naar de uitleg, maar ook om deze uit te voeren. Het resultaat was dan ook dat mijn score op de metabole screening van begin februari dit jaar tot nu eind juli van 123 daalde naar 37. Deze metabole screening was ook fijn om in te vullen, zodat ik goed kon volgen wat er in mijn lichaam gebeurde en vooral dat -en waar- ik resultaten heb geboekt. De verbeteringen blijven nog steeds verder gaan. We gaan over drie maanden weer overleggen. Onder andere is mijn huid ook veel beter, mijn darmen werken werken weer bijna helemaal goed.

Ik zou mensen met buikklachten zeker adviseren om naar Jacqueline te gaan – of via de Skype als je te ver weg woont.”

Dina, studente, Wageningen

Diana

“Ik kwam bij Jacqueline terecht op voorspraak van een gezamenlijke vriendin. Ik had veel last van vermoeidheid en van mijn darmen en wilde daar wat aan doen, maar wist niet wat.
Jacqueline heeft met mij een uitgebreid gesprek gevoerd en mij uitgelegd hoe de darmen werken. Ik kreeg daarna een dieetadvies en adviezen voor supplementen van haar.

In het begin was het echt puzzelen wat wel en wat niet goed zou gaan en dat vond ik best lastig, omdat ik eigenlijk de energie niet had om van alles uit te proberen. Ik moet op zo veel dingen letten in verband met mijn combinatie van stofwisselingsziekten … Maar we hebben volgehouden.

Door de gesprekken die wij via de beeldtelevisie hebben gevolgd heeft Jacqueline steeds suggesties gegeven en ik heb dingen uitgeprobeerd. Ik merkte wel dat ik in het begin behoorlijk vastzat in de patronen die ik als kind in verband met mijn diabetes móest volgen. Ik vond het daarom heel wat om daarvan af te wijken, maar daardoor heb ik wel nieuwe dingen geprobeerd. Bijvoorbeeld om de rest -of een tweede portie van de warme maaltijd met vlees en groente ’s morgens te eten. Dat zou ik nooit bedacht hebben, maar dat bevalt me heel goed.

Ik vond de gesprekken heel fijn, omdat ik mijn vragen kon stellen en ook veel antwoorden heb gevonden. Niet alles, maar dan kan ook niet.
Ik vind het fijn zoals het is gegaan en zou mensen met darmklachten wel adviseren om naar Jacqueline te gaan. Je kunt met je voeding meer doen dan dat ik in het begin dacht.”

Brabander

“Gezien mijn beperkingen na een schildklierverwijdering had ik niet verwacht dat ik op een prettige manier en zonder een hongerdieet zou kunnen afvallen. Ik kwam op specifieke verwijzing van mijn huisarts bij Jacqueline gerecht.
Door iedere maand de lijsten (metabole screening) in te vullen, kijk je met veel aandacht naar jezelf. Er staan veel vragen op, waardoor ik veel dingen had om aan te denken. Nu kon ik zien dat veel klachtjes die ik in het begin bijna helemaal of helemaal zijn verdwenen.. Dan merk je veel meer. Het zou mij anders nooit zijn opgevallen.  Je leert op een andere manier naar je lichaam te kijken.
De tijdsduur van de gesprekken in het programma is fijn; ze zijn langer en daardoor kun je veel dieper op vragen ingaan.  De opdrachten van het programma waren voor mij niet heel erg van belang geweest, maar wel goed om ze te krijgen. Ik vond vooral het dieetadvies/ de lijst fijn en daarover steeds te kunnen praten.
De hele combinatie was voor mij heel positief.
Het bedrag was ook niet absurd hoog. De prijs/kwaliteit-verhouding van het programma van zeker goed en ik zou het aanraden.”

Geert

Sinds  minimaal 2 jaar heb ik last van huidklachten. Van  een  rode huid in mijn gezicht  en hals. Het is heel vervelend en af en toe werd ik er moedeloos van. Ik had steeds sterk t gevoel dat t naast stress ook met mijn voeding te maken had. Eerder was ik al bij een dermatoloog , een allergoloog en vanuit het ziekenhuis bij  een reguliere diëtiste geweest. Daar kwam weinig uit.

Op de Gezondheidsbeurs kwam ik Jacqueline Gerrits  tegen. Ik voelde meteen dat het goed  zou zijn om met haar in zee te gaan. Ze heeft een duidelijk verhaal, kan goed verbanden leggen en daarbij heeft ze  een orthomoleculaire achtergrond.  Inmiddels had ik zelf al veel  voedingsmiddelen buitengesloten en zag door de bomen het bos niet meer. Ik had behoefte aan een  nieuwe balans. En wilde het FODMaP-dieet doen om te zien wat bij mij past.
Na een fijne uitgebreide intake, waarbij alles op een rijtje werd gezet, hebben we een plan gemaakt. Ik heb een basisdieet gekregen en allerlei supplementen om weer tot een goed balans te komen.
Het dieet wordt regelmatig tijdens evaluatie gesprekken bijgesteld en uitgebreid,
Het fijne is dat Jacqueline altijd te bellen, appen en mailen is zodat er altijd meteen antwoord was op alles waar ik tegenaan liep.
Nu 3 maanden verder gaat het veel beter. Mijn huid is nog niet altijd helemaal rustig, maar ik ben dik tevreden. Ik heb veel meer inzicht in voeding gekregen en in wat het met me doet. De balans is grotendeels hersteld.
Het is een aanrader om bij klachten samen met Jacqueline de puzzel van de voeding die al dan niet bij je past te gaan maken.

Marianne

Hopelijk alles goed met je. Met mij in ieder geval wel. Al sinds eind mei geef ik mijn huid iedere dag een 8. Ongelooflijk. Geen vlek te bekennen. Nog enigszins vaag waardoor dat komt, maar ik denk door de goede voeding en vitamines. Donderdag hoef ik niet te bellen. Er valt echt niks te bespreken, t is helemaal oké. .. In ieder geval  nogmaals heel veel dank voor alles!!! Ik heb veel aan je gehad. Ik kom zeker bij je terug als t nodig is.

Marianne