fbpx

NIEUW binnenkort; BKB-online

Als antwoord op de vele vragen ben ik bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van de online-cursus Bouw een Krachtige Buikconditie (BKB-online).

In deze cursus leer je alles wat je nodig hebt om het meeste uit je dieet te halen. Hierbij geldt namelijk: een goede voorbereiding is het halvewerk!

Het is niet het leukste werk, want je wilt gelijk aan de slag met de stap die het dichtst bij je gewenste eindresultaat ligt: VRIJ van BUIKKLACHTEN zijn.

Echter, je hebt al gemerkt dat dit gemakkelijker gezegd dan gedaan is.


Veel mensen komen bij mij, omdat ze door de bomen het bos niet meer zien door alle (tegenstrijdige) informatie; 'Wat moet ik nu in godesnaam doen!?', verzuchten zij. "De een zegt dit, de ander dat. Gluten zijn volgens de een geweldig voor het bakken van gezond en voedzaam brood, de ander noemt het gif. Het Voedingscentrum adviseert in de Schijf van Vijf zuivel, anderen zeggen dat je juist geen zuivel moet gebruiken omdat dit voor het kalf is. En wat te doen met suiker? Is dat nu gif? Ik was niet van plan om alle lekkers te laten staan! Wat, wat, wat?!"


BKB-online bestaat uit meerdere modules. Ik heb de cursus wel zo samengesteld dat je daarmee die informatie hebt, waardoor je bovenstaande vragen voor jouw situatie kunt beantwoorden. Gluten zijn bijvoorbeeld geen enkel probleem als je geen coeliakie of niet-allergische voedselintolerantie hebt. Wie weet reageer je wel op de pindakaas die je iedere dag op je brood smeert of zou je geen problemen hebben met speltbrood, omdat daar geen tarwe inzit. Als je meer van de zaken om voeding heen weet, kun je gewoon beter kiezen en dat levert je VRIJHEID op. Niet alleen voor jezelf, maar het maakt eten ook gemakkelijker voor je gezin en voor de mensen om je heen.

Je kunt de modules los kopen, maar ook samen -wat prijstechnisch natuurlijk interessanter is. Het gaat mij vooral om dat je die informatie kiest die jóu verder brengt in je herstelproces.

Modules die tot nu toe staan gepland:

Het begin: voeding levert de materialen waarmee het lichaam moet werken. Wat doet het lichaam eigenlijk met voedingsstoffen? Waarom moet je vitamines en mineralen eten?

Stress: het gaat niet zo zeer om de 1001-dingen tegelijk-stress, maar om stress die ontstaat doordat je in je jonge jaren, toen je hersenen nog niet volgroeid waren, allerlei foute overtuigingen hebt aangeleerd. Sommige hebt je actief van je ouders en op school geleerd; andere heb je zelf opgepikt. Een hele bekende is; "Je moet het wel helemaal goed doen, hoor, anders is het niet goed".  Als jij deze stelling als volwassene nooit meer in perspectief leert zien, kun je behoorlijk wat stress in jezelf opwekken als je het gevoel blijft houden dat je alles wat je doet altijd maar perfect moet doen. In ieder geval zo dat niemand, maar dan ook niemand, er ontevreden mee is. Nou, dóe dat maar ...

Het maagdarmkanaal; hoe zit het maagdarmkanaal eigenlijk in elkaar en wat doen de verschillende onderdelen? Hoe kan ik hun werken via wat ik wel of niet eet zelf beïnvloeden?

Voedingsstoffen: wat is nu precies het verschil tussen suiker, dextrose, sachariden, lactose ...? Wat is het verschil tussen een verzadigd en een onverzadigd vet en hoe reageren mijn bloedvaten daar op?

Productkenns; wat staat er allemaal op een etiket en wat heb ik aan die informatie? Duurzaam inkopen, de juiste porties klaarmaken, geen restjes weggooien. Waarom zitten er stoffen met E-nummers in het eten, welke zijn schadelijk en welke niet?

Menu's samenstellen: hoe kan ik een goede menuplanning maken zodat ik op een goede manier boodschappen kan doen, zo min mogelijk restjes, zo veel mogelijk voedingsstoffen binnenkrijgen, lekker, kleurig, iedereen kan mee-eten.

Met al deze kennis kun je van het dieetadvies een geweldige eigen voeding maken die je de vrijheid geeft om lekker te eten, lekker te kunnen eten met het hele gezin, je buikconditie versterken en daarmee je hele conditie te sterken;

jij kunt in ieder geval weer doen wat JIJ wilt zonder dat je buikklachten je in de weg zitten ...

 

Is dit ook wat voor jou? Ik houd je op de hoogte; klik hier om mij aan te geven dat je interesse hebt.