Recensies van FODMaP, alles over PDS, op bol.com

Van degenen die ons boek FODMaP, alles over PDS, hebben gekocht via bol.com hebben al drie lezers een review achtergelaten. 
Je kunt je voorstellen hoe blij Joyce en ik zijn dat wij hun blij hebben kunnen maken door onze kennis te delen.

Lees hier hun recensies: fijn om te lezen dat zij allen het boek aanraden

 

Heldere uitleg

Eindelijk een heldere uitleg over het Fodmap dieet! Recepten en lijsten waar ik mee aan de slag kan in mijn zoektocht naar een rustige buik!.
Niet wollig of ingewikkeld geschreven maar goed leesbaar voor iedereen.

 
 
Zeer uitgebreid en bruikbaar
 • handig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit

Ik vind het een zeer interessant, uitgebreid en net boek. Het legt meer legt meer uit dan alleen het fodmap principe.
Alle belangrijke informatie eromheen wordt ook naar gekeken.
Er zitten fijne recepten bij en de weekmenu's vind ik helemaal handig!
Enige punt van verbetering: van mij mogen de bladzijdes meer plastic achtig zijn, zodat het boek wat langer mooi blijft als je de gerechten in het boek erbij houd tijdens het koken.

 
 
Een bron aan informatie over FODMAP
 • CarolienVr;
 • 20-29 jaar;
 • 15 juli 2017
 • handig in gebruik
 • goede prijs/kwaliteit
 • informatief
 • theoretisch en praktisch
 • geschreven door diëtisten met kennis
 • typfouten
 • geen foto's bij de recepten

Het boek is een bron aan informatie over het FODMAP beperkt dieet. Er is genoeg uitleg en de fases van het dieet worden kort aangehaald. Het boek is ook praktisch bruikbaar doordat het menu's en bijhorende recepten bevat. Een aanrader voor wie de diagnose prikkelbare darm syndroom heeft gekregen en met behulp van voeding zijn/haar buikklachten wil proberen te verminderen.

 
 
Onlangs las ik het boek “FODMaP- alles over PDS en onbegrepen buikklachten – Van advies en menu’s tot leefstijl en meer.

Het boek is geschreven door dietisten Joyce Bijl en Jacqueline Gerrits. En dat hebben ze eerlijk gezegd heel knap gedaan.

Nu volg ik al vele jaren het Fodmap-dieet, maar toch was het boek nog steeds interessant voor mij. Ik leerde zelfs best veel nieuwe dingen. Dus ik kan me voorstellen dat wanneer het hele dieet nieuw voor je is, het boek ‘FODMAP’ onmisbaar is in je boekenkast. Het boek legt namelijk alles simpel en van a tot z uit. Het geeft dagmenu’s, weekmenu’s en recepten.

Het boek bestaat uit 5 delen. Elk deel heel handig aangegeven met een kleur op de pagina.

Deel 1: in het eerste deel worden darmklachten besproken. Wanneer ga je naar de huisarts? Voor wie is het Fodmap-dieet geschikt? Kun je zelf starten met het Fodmap-dieet?

Deel 2: het tweede deel wordt iets meer medisch. De werking van het maag-darmkanaal wordt besproken, het gaat over vitamines en mineralen en er wordt besproken wat Fodmaps zijn en hoe ze klachten kunnen veroorzaken.

Deel 3: Het derde deel gaat over de eliminatie- en de herintroductieperiode. Alles wordt uitvoerig besproken en uitgelegd. Er worden hele handige dag- en weekmenu’s gegeven waar ik ook regelmatig even inspiratie uithaal. Wat dacht je van gezonde granola, heerlijke romige aardappelsoep of lekkere speculaasjes? De recepten zijn zelfs voor niet-keukenprinsessen zoals ik heel goed te doen.

Deel 4: Dit deel gaat in op de vraag wat je moet doen als het Fodmap-dieet niet helpt en als je andere voedingsintoleranties en/of allergieën hebt.

Deel 5: En deel 5? Die staat vol met heerlijke recepten!
Extra: In het boek zit de mogelijkheid om een voedseldagboek bijhouden. Er staat ook informatie in over hoe je nieuwe voedingsmiddelen kunt introduceren en er staat een handig schema in met vitamines, waar ze goed voor zijn, hoeveel je nodig hebt, wat de symptomen zijn bij een tekort en waar ze vooral in zitten. Ideaal! En uiteraard staat in het boek de bekende groene, oranje en rode lijst.
Ik heb het prikkelbare darmsyndroom ongeveer sinds mijn 8e levensjaar. Ik word nu bijna 36. Ik had dagelijks buikpijn, diarree en diarree-aanvallen en had het altijd koud. Duizenden euro’s heb ik uitgegeven aan pilletjes, tabletjes, poedertjes en aan mensen die dachten dat ze me konden helpen. Maar niets hielp. Totdat ik het Fodmap-dieet ontdekte. Het was nog redelijk nieuw en onbekend in Nederland en daarom zette ik deze Fodmap-facebookpagina op. Dankzij het Fodmap-dieet kan ik weer echt van het leven genieten. Het dieet beperkt me niet, het geeft me juist vrijheid. Het boek ‘FODMAP’ is het eerste echte boek dat ik in huis heb over het dieet en ik ben er ontzettend blij mee. Het is een naslagwerk die ik altijd in de keuken wil hebben staan. Gezondheid kent geen prijs. Joyce en Jacqueline? Bedankt!!!
p.s. Heb jij ook interesse in het boek? Je kunt het boek hier bij Bol.com bestellen. De 50e besteller krijgt trouwens het boek PDS en Stress cadeau van Joyce en Jacqueline. (dat boek komt in september uit).