Hulp voor de Jongere die Geestelijke Steun Wil: Neuro-Emotionele Integratie

26

Te veel jonge mensen voelen zich in deze periode, na een jaar 'binnenzitten door corona', door onvoldoende zelf ervaringen op kunnen doen, het gevoel gevangen te zitten, je hebt geen beeld van hoe het toekomstbeeld is, ...

Herken je klachten zoals angst, afgewezen voelen, eenzaam voelen, piekeren, gebrek aan eigenwaarde, gevoel van onmacht, geen goede hulp kunnen vinden ...

Door mijn inmiddels meer dan 20 jaar lange ervaring met de geweldige methode neuro-integratie integratie (NEI), met psychologie en diverse coachingsmethoden, kan ik je helpen om bovenstaande klachten te bestrijden. Tijdens onze gesprekken vorm je de gedachten en gevoelens die jou helpen om jouw leven een goede invulling te geven en geef ik je handvatten om dit verder te ontwikkelen.

 

Ik combineer jouw psyche-deel (denken) met het aansterken van je lichaam-zenuwcellen-betrokken darmbacteriën via de orthomoleculaire visie; jouw hersenen gebruiken neurotransmitters om met elkaar te communiceren. 'Neuro-' staat voor 'zenuwen' en 'transmitten' betekent van de ene naar de andere kant brengen. Deze neurotransmitters zijn fysieke stoffen en jouw lichaam bouwt deze uit eiwitten. Deze eiwitten worden voor een groot deel gemaakt door bepaalde bacteriën die van nature in je darmen groeien. Zij gebruiken weer bouwstoffen die via jouw voeding in je darmen komen. Op die manier kun je via jouw voeding jouw darmen en je lichaam helpen om de juiste hoeveelheid en soort neurotransmitters te bouwen. Dit helpt weer om de juiste gedachten te kunnen maken (motiveren, herinneren) of om gedachten te kunnen remmen als dat nodig is (bij piekeren of depressieve gevoelens).

Je hersenen moeten immers ook alle voedingsstoffen beschikbaar hebben die je nodig hebt om je goede en krachtige gedachten uit te voeren. Via de neuro-emotionele integratiesessies geef je jouw hersenen de sturing naar wat je wilt dat ze denken en voelen. Dit is een ontwikkelproces.Je komt en gaat in op diverse manieren in beweging; op meerdere gebieden; met jezelf aan het roer.

Heb je het gevoel dat je deze hulp wilt gebruiken, neem gerust vrijblijvend contact op. We kunnen dan kennis met elkaar maken, samen bespreken wat je nodig hebt en of ik je dat kan bieden.

Het programma heet Bouw een Krachtige Mind (BKM). Het is geschikt voor jongeren vanaf 16 jaar. Je investeert voor de eerste sessie 45 euro om kennis te maken met de methode (1-1,5 uur); dan kies je of het programma BKM bij jou past. Voor het orthomoleculaire deel van het programma kun je afhankelijk van jouw zorgpoli een bijdrage krijgen. Informatie hier.

Vraag gerust een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan; hier zijn geen kosten aan verbonden; 024-3584177 of via https://vitality-jg.nl/contactform.

 

 

 

Voorkom COVID-19 met goede voeding

Omdat de corona-virussen zo klein zijn, kun je nooit goed zien wanneer je nu wel of niet met ze in aanraking bent gekomen. Als deze virussen op je gezicht komen, kunnen ze via het slijmvlies van je mond, neus of ogen proberen om in te breken. Deze fase noem je de 'besmetting'. De virussen proberen door je slijm en slijmvlies heen te dringen, zodat ze bij de achterliggende levende cellen kunnen komen. Pas als ze dáár kunnen komen èn kunnen binnendringen, kunnen ze jouw celmateriaal gebruiken om jonkies te maken.

Echter, jouw lichaam is ook niet gek! Zodra er een virus op je slijmvlies landt, komen jouw immuuncellen in actie en ruimen het virus op. Komt er echter een hele groep virussen, dan moet jouw lichaam veel immuuncellen inzetten om deze allemaal te bestrijden. Deze strijd duurt ergens tussen de 2 en 10 dagen en noem je de 'incubatietijd'. In deze periode lukt het een paar virussen altijd om jouw cellen te bereiken en deze te misbruiken voor hun eigen doel. Jij merkt dat doordat je wat hoest, niest en je wat vervelend voelt.

Na 10 dagen is duidelijk welke groep wint. Wint jouw lichaam dan gebeurt er verder niets opmerkelijks. Je knapt gewoon weer op. Wint de groep virussen, omdat jouw lichaam zich niet voldoende kan verdedigen, dan wordt je echt goed ziek. Deze fase noem je 'infectie' en heet de ziekte door dit coronavirus COVID-19.

Is je immuunsysteem in een goede conditie, dan wordt je na een besmetting dus per definitie NIET ziek.

Om zo veel mogelijk mensen te helpen om hun immuunsysteem aan te sterken, heb ik samen met Joyce, Esther en Maryl de brochure 'Voorkom COVID-19 door Gezonde Voeding' geschreven. Je kunt deze hier gratis downloaden. Je kunt de brochure doorsturen naar familie, vrienden, collega's en kennissen.

De brochure 'Thuis aansterken door goede voeding na corona' is bedoeld voor mensen die erg ziek zijn geweest van COVID-19 en die thuis aan herstellen. Ook deze brochure kun je gratis downloaden.

267

Diëtist is zorgverlener, geen contactberoep


Diëtist is zorgverlener, geen contactberoep

Er is verwarring ontstaan over de aanduiding zoals vandaag gecommuniceerd door de Rijksoverheid, namelijk dat diëtisten (en andere paramedici) als contactberoep worden gezien en niet als zorgverlener. Na contact vanochtend met VWS is toegezegd dat dit wordt aangepast; een paramedicus is een zorgverlener en geen contactberoep. Alleen een fysiotherapeut raakt tijdens verschillende behandelsituaties aan. Kom dan alleen na overleg.

 

Je kunt dus als jijzelf of je naasten niet ziek zijn of klachten hebben en met inachtneming van de gebruikelijke maatregelen, gewoon naar de praktijk komen. Als je dit zelf liever niet wilt, neem dan contact op om het consult om te zetten naar een digitaal consult.

 

Bron: Dossier: Coronavirus (nvdietist.nl)

PDS & Stress, naar aanleiding van de lezing

Op zaterdag 31 oktober 2020 kon je meekijken met de PDSB-infodag; de jaarlijkse landelijke informatieve dag van de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging.

Die dag kon je naar vijf interessante presentaties kijken en luisteren. Ik gaf de presentatie 'PDS en Stress'.  Uit het aantal vragen bleek dat stress bij veel mensen met PDS een issue is.

Je kunt alle presentaties terugkijken via www.pdsinfodag.nl.


Joyce en ik schreven daarom al samen met Koen eerder het werkboekje 'PDS & Stress'. De oefeningen die daarin staan, helpen je om de situaties die jou stress geven helder te krijgen. Daarna oefen je om jouw reactie op deze situaties om te buigen naar reacties waardoor jouw lichaam geen -of in ieder geval minder- stress-reacties activeert. Hierdoor krijgen zowel je hoofd als je darmen meer rust.

Als jij ook het gevoel hebt dat je al jaren in de 'stress-stand staat', heb je veel hulp aan dit boekje. Je kunt er altijd mee beginnen. Mocht je dan nog steeds veel stress ervaren, kun je altijd nog een veel duurdere coach of psycholoog inhuren.

Als je de oefeningen graag samen met mij als buikcoach wilt doen, neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken; 024-3584177 of het contactformulier.

263

Brochure: Thuis Aansterken door Gezonde Voeding na Corona

Samen met collega's Joyce Bijl, Esther Bloemen en Maryl Meeuwissen schreef ik de brochure Thuis Aansterken door Gezonde Voeding na Corona. 

Als je flinke ziek bent geweest door COVID 19 -maar ook herstellende bent van een andere flinke virusinfectie- heeft jouw lichaam een grote hoeveelheid energie en eiwitten nodig om dit voor elkaar te krijgen. Om je te helpen deze grote hoeveelheden ondanks dat je erg moe bent, weinig eetlust hebt en misschien wel je smaak bent verloren toch de juiste hoeveelheid goede voeding binnen te krijgen, is deze brochure. Deze gratis brochure is bestemd voor jou en voor degene die jouw voeding (ook) verzorgt.

Je kunt de brochure hier downloaden. 254