fbpx

Aansterken na COVID-19 en voorkomen van terugval

Het was geen pretje om ziek te zijn van COVID-19 en dat wil je niet nog een keer meemaken - je partner, gezin en mantelzorgers waarschijnlijk ook niet. 259

Een van de acties die je daarvoor zelf kunt nemen, is ervoor zorgen dat je via een goede voeding je slijmvliezen en immuuncellen in opperste conditie krijgen en houden. COVID-19 en veel andere ziekmakende virussen kunnen jou alleen ziek maken als zij door jouw slijmvliezen en immuunbarrière heen kunnen breken. Dat is voor hun de enige manier om jouw cellen te bereiken.

 

Je slijmvliezen werken als een plakkerig hekwerk/filter waar al van alles wat er tegenaan komt in blijft hangen. Daarin zwemmen je immuuncellen die de ruimte tussen het slijmvlies en jouw neus-long-darmcellen beschermen. Als jij jouw slijmvliezen in je luchtwegen, in je maagdarmkanaal en je ogen in conditie hebt, houden deze de virussen al voor een groot deel tegen. Kun je voldoende patrouillerende immuuncellen bouwen, dan pakken die de rest aan.

Langdurig klachten

Veel mensen die COVID-19 of een andere zware virusinfectie hebben gehad, geven aan dat zij heel lang en heel moe blijven. Dit kun je niet helemaal tegengaan, maar je kunt je lichaam via een goede voeding wel helpen om deze vermoeidheid te verminderen door die voedingsstoffen aan te leveren die nodig zijn voor het vrijmaken van energie.

In de gratis brochure 'Thuis aansterken door Gezond Eten na Corona' lees je al enkele basale tips voor een goede voeding.

Wil je graag een persoonlijk dieetadvies om zodanig aan te sterken dat je de kans op een tweede corona-infectie sterk verminderd, neem dan contact op: via e-mail of telefonisch: 024-3584177.

Begeleiding kan op locatie: Malden of Venlo; of via Skype-Zoom e.d.