7 Tips bij een opgeblazen buik

197

Niets is zo vervelend als een opgeblazen gevoel na het eten. De volgende tips helpen je in ieder geval om dit gevoel te minderen, al heb je dan nog niet de oorzaak aangepakt. Hiervoor zijn meestal meer veranderingen nodig die per persoon verschillen. Bij de een is bijvoorbeeld de darmmicrobiota in de war, bij een ander ligt de oorzaak bij de maag, bij weer een ander bij de spijsverteringsenzymen en bij weer een ander bij de producten die hij of zij eet en drinkt.

Begin bij deze zeven tips:

  1. Kijk  eens op de verpakking: laat het product deze week staan als er suiker, dextrose, maltose of sacharose in zit.

 

  1. Laat een week lang alle toegevoegde suiker weg uit thee en koffie.

 

  1. Drink in plaats van frisdrank eens lekker koud mineraal- of kraanwater met een klein scheutje uitgeperste sinaasappel.

 

  1. Eet deze week geen voorverpakte ontbijtkoek, lunchkoeken en dergelijke. Probeer eens als lunch warme ovenschotel met 1 gezonde aardappel (zo groot als een flink ei), heel veel gemengde groeten, kip in blokjes en gember.

 

  1. Kies voor tea time voor een flinke kop thee en snoep daarbij een hand amandelen. Goed kauwen.

 

  1. Eet alleen in de ochtend fruit, vers of gedroogd.

 

  1. Kauw je hap helemaal vloeibaar voordat je hem doorslikt. Zo slik je minder lucht mee.

(197)

Blijf je toch last houden van een opgeblazen buik? Dan kun je last hebben van voedselovergevoeligheid of van bacteriële overgroei. Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. Grote kans dat ik je hierbij kan helpen.