Herstelprogramma's bij buikpijn en -klachten

In mijn praktijk heb ik al vele mensen die zich ongelukkig voelden door hun steeds terugkerende of aanwezige buikklachten, geholpen om hiervan af te komen of in ieder geval de klachten drastisch te verminderen tot een goed verdraagbaar niveau. Hiervoor zijn wel veel en verschillende stappen op verschillende gebieden nodig, wat het best een toer maakt die om deskundige begeleiding vraagt; als het simpel was, waren de klachten immers al weg. Door de gesprekken met de vele cliënten die je voorgingen in combinatie met de kennis uit de literatuur en mijn eigen ervaringen, heb ik het programmapakket Bouw een Krachtige Buikconditie ontworpen. Daarmee kun je in 3 maanden al veel bereiken.

Onderstaande pakketten helpen je om op een gestructureerde manier buikpijn, diarree, constipatie en/of opgeblazen buik aan te pakken, zodat jouw pijn in de buik, vermoeidheid of mist in het hoofd verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. De programma's zijn zo opgebouwd dat wij er samen aan werken om je zo snel mogelijk een zo groot mogelijke gezondheidswinst en een waardevolle levenskwaliteit te geven. Ik doe de technische, educatieve, diëtetiek en biochemie; jij doet de vormgeving voor jouw persoonlijke situatie. Je kunt nu kiezen of je jouw klachten goedkoop en ad hoc wilt aanpakken of een duurzaam resultaat wilt bereiken met een gedegen voorbereiding en met gestructureerde stappen in de juiste volgorde. (183)

Aan het eind van dit programma win je het volgende:
- weet je hoe jouw lichaam op verschillende belangrijke voedingsmiddelen reageert;
- weet je welke voedingsmiddelen niet goed vallen en je de klachten gaven van vermoeidheid, opgeblazen buik, buikkramp, depressieve gevoelens, stijfheid, kou en nog meer;
- weet je hoe je darmen zijn opgebouwd en waarom je (buik)klachten konden ontstaan;
- weet je wat je kunt eten om je darmen te herstellen;
- kun je weer meer verschillende producten eten, waaronder mogelijk weer brood, fruit en zuivel;
- kun je weer samen eten;
- kun je weer buitenshuis eten zonder bang te zijn direct weer last te krijgen;
- voel je je zekerder door bovenstaande en ervaart daar in ieder geval geen stress meer over;
- en nog meer. 

Vergeten fases

Na alweer meer dan 30 jaar ervaring en vele gesprekken met cliënten met hardnekkige en buikklachten die hun dagelijks leven behoorlijk verstoorden, werk ik alleen nog met een gestructureerd behandeltraject. Dit om de simpele reden dat je hardnekkige darmklachten met een eenmalig dieetadvies niet kunt herstellen. Als er namelijk maar één simpele oorzaak van je darmongemakken is, hoef je maar één product(soort) weg te laten en verdwijnen je klachten. Dat is eenvoudig genoeg om zelf te ontdekken en daarvoor hoef je niet naar een gespecialiseerde diëtist of orthomoleculair therapeut.

Ik helpt juist mensen bij wie meerdere oorzaken een belangrijke rol spelen bij hun ongemakken, buikpijn en darmklachten, waardoor zij bij hun zoektocht naar een oorzaak door de veelheid en inconsistentie aan reacties, producten, (media)verhalen en adviezen door de bomen het bos niet meer zien. Wat heeft nu effect op welke klachten?

Complex

Het is een complex karwei om de darmen en de rest van het lichaam via de diverse fases in de juiste conditie te krijgen. Als het eenvoudig was, was je immers allang van je klachten af.

Het darm-dieet wijkt bijvoorbeeld erg af van dat voor bijvoorbeeld diabetes, afslanken, hart- en vaatziekten, COPD of osteoporose. Er zijn dan ook meerdere oorzaken die een belangrijke rol spelen en dat maakt een dieet bij hardnekkige darmklachten complex om te ontwerpen en de conditie van de darmen heeft weer veel invloed op de rest van het lichaam. Het heeft zelfs invloed op je stemming, op je denk- en geestelijke vermogens, je weerstand en zelfs je bloedsuikerwaarden. Het dieet moet ook geregeld worden bijgesteld aan de steeds veranderende conditie van zowel darmen als van de rest van het lichaam; de kracht van het traject zit in de constante aanpassing aan wat jouw lichaam aangeeft en dat ik steeds op de achtergrond aanwezig ben als vraagbaak. Op die manier kun je snel actie ondernemen als je iets in je voeding moet bijsturen.

Eén stap per keer, maar wel zo snel als kan

Iedere fase heeft een ander aandachtsgebied en vraagt om andere voedingsstoffen - iets wat vaak wordt vergeten en een belangrijke reden is waarom zo veel therapieën naar mijn inzicht ook niet voldoende en blijvend werken. Daarbij komt ook nog dat het lichaam al die meters darm moet repareren naast het 'gewone' werk; de dagelijkse vertering moet immers doorgaan.

Het programma Bouw een Krachtige Buikbasis (BKBB) biedt je de mogelijkheid om onder begeleiding aan de verschillende fases van herstel te werken. Je krijgt advies, educatie, voorbeelden, recepten, tips en coaching die je nodig hebt om op een effectieve manier jouw resultaat te halen. Ik ben er steeds voor je tijdens de begeleidingscontacten en op de achtergrond.

Onder Nieuws lees je ervaringen van cliënten die het programma actief hebben gevolgd en op wie zijzelf en ik bijzonder trots zijn voor hun mooie resultaten. En, het is voor mij ook een enorm plezier om te zien hoe zij weer plezier in hun leven hebben. Zij leven weer zoals zij dat zelf willen, ongehinderd door buikklachten. Prachtig toch!

Behangen
Om dat mooie resultaat te bereiken, volgden mijn cliënten bijna allemaal het programma Bouw een Krachtige Buikbasis.

Het is eerst zaak om het lichaam te voorzien van de voedingsstoffen die nodig zijn om te kunnen repareren. Vergelijk dit maar met het behangen van een kamer. Je begint ook niet met direct het nieuwe behang te plakken. Eerst moet je een plan maken, de kamer moet leeg en de nodige materialen worden aangeschaft. Ook gaat het sneller als je manschappen optrommelt. Dan pas ga je behang afstomen, de troep opruimen, de wanden prepareren en dáarna pas ga je behangen. Als alles klaar en opgeruimd is, richt je de kamer weer in. Dan geniet je van je mooie resultaat. Voor het beste effect werk je in deze volgorde. Iedere fase met zijn eigen gereedschap en spullen.

Specifiek
Iets dergelijks ga je ook doen in het programma. Eerst het lichaam voorbereiden met aanvulling van specifieke voedingsstoffen. Dat zijn andere dan die je jouw lichaam nu geeft, anders werkten je darmen immers perfect. Het is mijn expertise om je tijdens het hele programma te adviseren welke voedingsstoffen in deze fase het best bij je passen. Het kan zijn dat ik je daarbij een (tijdelijke) suppletie adviseer om het proces van opladen sneller te laten verlopen. Jouw lichaam zal de nieuwe voedingsstoffen die het dan van je krijgt, aanpakken en beginnen met repareren.

Tussentijdse test
Op een gegeven ogenblik geeft jouw lichaam zelf aan dat het al heel wat rommel heeft weggewerkt. Hiervoor doe je tussentesten. Deze tussentesten doen wij geregeld, zodat wij snel kunnen bijsturen als jouw lichaam -of jijzelf- aangeeft dat het proces te snel, te langzaam of niet in de juiste richting gaat. We sturen dan bij richting het gewenste resultaat, want dat is tenslotte de bedoeling, niet het programma volgen op zich. Zo nodig ontvang je een aangepast dieet voor deze volgende fase, inclusief een aangepast suppletieadvies.

Volgende fase
Weer later heeft jouw lichaam veel slecht-werkende cellen vervangen door goedwerkende. Je merkt dat zelf aan jouw conditie en ziet het aan het resultaat van de volgende tussentest. Zo nodig ontvang je een aangepast dieet voor deze volgende fase, inclusief een aangepast suppletieadvies.

Follow up
Steeds meer cliënten volgen na het programma de follow up. Zij willen niet alleen klachtenvrij zijn, maar ook een goed reserve opbouwen om te voorkomen dat de klachten weer terugkomen. Dit kan een enkel consult zijn, maar ook weer een programma.

Het gaat in deze situatie met veel lastige klachten altijd om een 'renovatie'-situatie. Om die reden kun je hiervoor geen losse consulten boeken; wel in de follow-up.

Hieronder zie je de inhoud van de programma's: 

 

Top Energie

Voedingsplan

Bouw een Krachtige Buikbasis
28 E

(meest gekozen)

DIY
10 E

Periode

12 maanden

3 maanden

3 weken

Intakegesprek; telefonisch

x

x

x

Analyse middels Metabole Screening

x

x

x

Analyse van huidige situatie: persoonlijk gesprek 1

x

x

x

Dagmenu voorbeeld-raamwerk (dieetadvies deel 1/4)

x

x

x

Training correcte (dag)menu's en recepten samenstellen

op locatie

-

-

Orthomoleculaire lunch

op locatie

 

 

Bloedtest of fecestest voor diepere persoonlijke analyse (los twv 199 euro)

extra optie € 199

Uitgebreide Persoonlijke Levensmiddelenlijst (dieetadvies deel 2/4)

x

x

x

Persoonlijk suppletie-advies

x

x

-

Q & A (dieetadvies deel 3/4): persoonlijk gesprek 1

x

x

 

Educatie over het maag-darmkanaal; begripsvorming

op locatie

x

-

60' gesprek met betrekking tot voorgang (deel 4/4)

8

3

-

Telefonisch evaluatieconsult van 30 minuten

 -

 -

x

Aanpassing van LML aan nieuwe fase binnen het traject (indien nodig)

6

3

-

Kennisopdrachten om het dieet te leren kennen (los twv 97 euro)

x

x

Telefonisch motivatie- en voortgangsgesprek twv 480 euro

1 per 2 weken

Losse e-mailvragen na het laatste programma-consult: 1 consulteenheid per vraag twv 20 euro

 -

 -

optie

E-mailen/ whatsapp-en (1 vraag per e-mail)

12 maanden onbeperkt

3 maanden onbeperkt

8 vragen

Verklaring voor de belasting (indien relevant en op aanvraag)

x

x

x

Keuze VIP-dag (los twv 697 euro)

x

-

-

Bonus 1 Voedings-aantekenboek

x

x

-

Bonus 2 Mindset-cadeautje

x

x

-

Bonus 3: Keuzeservice: (koel)kast-sessie thuis huidige producten; voorbeeld maandmenu of basis NEI-sessie bij stress. (los twv 97 euro)

3

NEI-sessie

-

Bonus 4: Excursie naar de supermarkt: (los twv 120 euro) 

x

extra optie

-

Bonus 5: Werkboek om stapsgewijs en doelgericht uw voeding aan te pakken

x

-

-

Bonus 6: Gratis toegang tot een lezing van Vitality

onbeperkt 

 1

 -

Suppletie als eerste ondersteuning

3 eenheden

1 eenheid

-

Waarde van de losse onderdelen in euro’s 

1897

560

190

Pakketprijs in de groep*

 

447

158

Pakketprijs individueel*

1697

540

190

 Gratis informatiegesprek en aanmelden >

Toegang

Toegang

Toegang

~Op locatie is naar keuze in de praktijk in Malden, Molenhoek of bij u thuis in Limburg, oost-Noord Brabant, zuid-Gelderland met voor mij een maximale reistijd van 60 minuten vanaf Malden. Kosten: 26 eurocent per kilometer vanaf locatie Malden.

 

 

 

Bijdrage van de zorgverzekeraar in 2022: klik hier

 

Voor eerst nog meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 024-3584177. 

Klik hier en scrol wat omlaag als u wilt weten wat anderen over de programma's zeggen

 

*Afhankelijk van uw polis komt jouw zorgverzekeraar in de kosten tegemoet. (Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars)

De opties zijn mogelijk tegen de meerprijs ervan.

Los consult: 80 euro per uur.

FODMaP pakket (3 maanden begeleiding, 3x screening, 2 boeken, publicaties en workshops indien die er zijn, onbeperkt vragen via e-mail/whatsapp) voor
€ 490,00. informatie


SIBO pakket uitgebreid (9 maanden begeleiding, 4x screening, 2 boeken, publicaties en workshops indien die er zijn; 2x per maand extra kort gesprek om op route te blijven) voor € 795,00.
informatie

 

Vervolgprogramma

 

Dit programma kunt u aansluitend om op een ander tijdstip binnen een jaar na afsluiting van BKB starten. Het bevat onder andere:

- zo nodig aanpassing van de LML;
- onbeperkte Q & A;
- stress aanpakken door dilemma’s aan te pakken;
- stress aanpakken door saboterende overtuigingen op te sporen en om te denken;

- gepaste beweging;
- eten buitenshuis; bij familie, vrienden, horeca;

- wvnttk,

of wat wij afspreken.

 

Duur: 3 maanden