Test of u voedselovergevoeligheid hebt

Doe een test om te zien of uw klachten wellicht met voedselovergevoeligheid te maken kunnen hebben of doe een test om of uw darmflora- en candida op orde is. 

Metabole screeneingslijst

Via deze Metabole Screeningslijst kunt u inzicht krijgen in uw basisconditie.

 

Bij een score van 10 of hoger zult u graag uw conditie willen verbeteren. Dit kunt u via een op uw situatie aangepast voedings- of dieetadvies doen.

Maak een afspraak voor een persoonlijk advies.

Klik HIER om de Vitality Metabole Screeningslijst als Excelbestand te openen in een nieuw tabblad van uw browser. 

Klik HIER voor een beschrijving van het werken met de Metabole screeningslijst.

 
Voedselovergevoeligheid

Bij voedselovergevoeligheid reageert het lichaam heel extreem op stoffen die in gewone levensmiddelen zitten. Deze reactie vindt meestal plaats in de darm, in de weefsels of in de huid. De meest voorkomende reacties zijn die van het immuunsysteem (voedselallergiereactie); is dit niet het geval, dan speelt meestal een relatief enzymtekort (voedselintolerantie). Voedselovergevoeligheid kan primair en secundair (gevolg van iets ander) zijn. Via een goed dieet kunt u in ieder geval uw conditie zodanig verbeteren dat u zich fitter voelt. Via de volgende vragenlijst kunt u een idee krijgen of uw klachten met voedselovergevoeligheid te maken hebben.

  •  Download HIER in PDF formaat de vragenlijst om de voedselovergevoeligheidstest te doen. 
© Voedingsadviesbureau Vitality

Klik hier voor achtergrondinformatie over de metabole screeningslijst van Vitality.

 
Darmflora- en candida

In uw darm horen heel veel soorten micro-organismen te zitten die daar vredig met u samenleven. Als het aantal van deze darmbewoners te hoog wordt en de samenstelling uit balans raakt, kan dit gevolgen hebben voor uw conditie en voor de werking van uw darm. Hierdoor kan het ook invloed hebben op de spijsvertering. Candida albicans is een van de bekende gisten vaak voorkomt in onze normale darmflora. Bij een verlaagde immuniteit kan het aantal van deze gisten fors toenemen, waardoor u zich duf kunt voelen of een opgeblazen gevoel kunt krijgen.
Via de onderstaande vragenlijst kunt u een idee krijgen of dit bij u het geval is. Wanneer dat zo is -bij een score van 8 of hoger-, kunt u via een persoonlijk dieetadvies uw conditie verbeteren. U kunt hiervoor een afspraak maken in mijn praktijk.

  • Download HIER in PDF formaat de vragenlijst om de darmflora- en candida test te doen.
© Voedingsadviesbureau Vitality