Workshop “SIBO, FODMAP en Voedselovergevoeligheid” voor Diëtisten
Workshop “SIBO, FODMAP en Voedselovergevoeligheid” voor Diëtisten
Beste collega-diëtist of andere zorgprofessional: Zet jij je graag in om cliënten met complexe darmklachten te helpen? Wil je je kennis en expertise verdiepen op het gebied van Small Intestinal Bacterial Overgrowth (SIBO), het FODMAP-dieet en voedselovergevoeligheid? Sluit dan aan bij onze praktijkgerichte workshop!
Tijdens deze workshop gaan we dieper in op:
- Maag-darmkanaal: welke klachten zijn verbonden met welk deel van het maag-darmkanaal en met welke functie heeft dat te maken.
- SIBO: Wat zijn de onderliggende oorzaken, symptomen en behandelingsstrategieën? Ontdek hoe je de juiste diagnostische stappen kunt zetten.
- FODMAP-dieet: Een effectieve onderzoeksmethode voor cliënten met prikkelbare darm syndroom (PDS) en andere darmklachten. Leer hoe je dit dieet op maat kunt toepassen.
- Voedselovergevoeligheid: Inzicht in hoe je voedselovergevoeligheden kunt onderscheiden van andere darmproblemen en wat dit betekent voor voedingsadvies.
- Welk dieetadvies en welke aanvullende interventies die jij kunt bieden, helpen het meest effectief.
Deze interactieve workshop biedt je de kans om casussen te bespreken, praktische vaardigheden te ontwikkelen en uitwisseling met collega-diëtisten die met dezelfde vragen zitten.
Datum: zaterdag 23 november 2024
Tijd: 10:00 – 15:00 uur
Locatie: Spies & Spreken: Lindenlaan 31-D, 6584 AC Molenhoek (eigen parkeerplaats; 7′ lopen vanaf station Mook)
Investering 199 euro incl catering, lunch en handout.
Meld je snel aan en geef je cliënten de best mogelijke begeleiding!
Gerelateerde artikelen
Altijd op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief.