Even Voorstellen

Mijn naam is Jacqueline Gerrits en u kunt bij mij terecht voor dieetadvies en begeleiding als u zich (weer) fit, lekker en energiek wilt voelen tijdens of na een uitputtende periode. (2016-06-15; 6174 hits; 30-08-201_ 6215; 05-10-2016_6230)

Laat voeding uw medicijn zijn en medicijnen niet uw voeding!

- Hippocrates (460 v C)


Ik help werkenden die al meer dan een jaar

  • zich te vaak moe voelen;
  • zich depressief voelen;
  • last van hun buik hebben (opgeblazen, pijn, voedselovergevoeligheid)
  • geregeld diarree of verstopping hebben;
  • het gevoel hebben dat zij dat met natuurlijke voeding kunnen verbeteren,

maar niet goed weten hoe ze dit moeten veranderen en dat niet alleen willen uitzoeken, met deskundig dieetadvies

Toen ik zelf met allerlei vragen op vakinhoudelijk en praktijkgebied zat en na behoorlijk wat trial and error, had ik daar genoeg van en ging op zoek naar ervaren mentoren. Dat scheelt mij in mijn eigen vakmanschap veel tijd, gezoek en geëxperimenteer. Zij stellen uitdagende vragen en geven antwoord op mijn vragen. Ik geniet er enorm van als ik merk dat ik in een korte periode veel leer en daarmee ook met mijn cliënten grotere stappen bij hun herstel kan zetten. Ik vind het ook heerlijk om sámen met mijn mentoren en deskundige vakgenoten te sparren om op die manier snel feiten en vooral verbanden binnen stofwisselingsprocessen te leren. Daar kunt u nu mooi van profiteren.

Dat genieten van vooruitgang wil ik graag met u delen: ik vind dat als je met iets zit dat je tegenhoudt in je dagelijks leven, in je relaties, in je vooruitgang en in je werk, dan wil je dat opgelost hebben. Niet over tien jaar, maar op een kortere termijn.

Bekijk dit filmpje voor een impressie

Mijn grote passie is om u hierbij op verschillende vlakken te begeleiden. Ik ben dol op het wat moeilijkere energie-darm-voeding-puzzelwerk en zet dit graag voor u -en samen met u- in. U kunt prima bij mij terecht als u al van alles heeft geprobeerd, maar nog niet het gewenste effect heeft kunnen bereiken. Vanaf dit punt ga ik met u verder.

Wilt u weten wat ik voor u kan doen? Bel 024-3584177.

Praktisch uitvoerbaar

Ik houd van praktische en concrete zaken en de meeste cliënten vinden mijn hulp hierbij het prettigst; dat scheelt hen heel veel zoekwerk en tijd. U maakt gewoon gebruik van mijn uitgebreide kennis en ruime ervaring. Wát kunt u dan dóen om fit en energie te zijn, bij voorkeur met veel gedetailleerde aanwijzingen. Denk hierbij aan het samenstellen van dagmenu's -waarvan het hele gezin kan eten-, boodschappenlijsten maken, tips en adviezen voor het eten onderweg of buitenshuis. Ik ben zelf dól op lekker en vooral puur eten; geen uitgebreide gerechten, maar lékkere gerechten met proeven, jezelf sterken en als basis jezelf waardevol vinden om goed te voeden. 

Toegepaste Kennis geeft Kracht

Ik vind het belangrijk dat u van mij niet alleen een lijstje krijgt van wat u wel en niet moet eten, maar dat u alle kennis heeft die u nodig hebt om goede keuzes te maken.

Er moet een Klik zijn

Ik vind het ook heel belangrijk dat er tussen u en mij een klik is; dat u het gevoel hebt dat u gehoord bent en dat u antwoord krijgt op uw vragen. Dat wil ik zelf ook als ík een vraag heb aan iemand die mij een belangrijke dienst levert: u legt immers een deel van je leven in handen van die ander. Om deze reden vind ik het fijn om altijd eerst persoonlijk of telefonisch contact te hebben, zodat we er samen voor kunnen kiezen om een behandeltraject in te gaan. 

U kunt uw Verhaal kwijt

Ik vind het ook belangrijk dat u uw verhaal kwijt kunt, want voelen, eten en eigen ervaringen zijn naar mijn ervaring sterk met elkaar verbonden. In de loop der jaren heb ik veel gehoord en herken verhalen. Voor u wellicht prettig om te merken dat u niet de enige bent die met energiegebrek worstelt en dat we er samen heel wat aan kunnen doen. Alles wat u vertelt, blijft trouwens onder ons.

Suppletie alleen als dat nodig blijkt

Ik ga ervan uit dat als u en ik samen (ik adviseer, u voert uit) voor u een passend dieet hebben samengesteld, uw lichaam zichzelf ook gaat herstellen. Het kan zijn dat u een beter effect heeft als u tijdelijk bepaalde voedingsstoffen suppleert. Als uw lichaam aangeeft dat het na een tijdje de voedingsstoffen weer voldoende uit het eten kan halen, kan de suppletie weer stoppen. Ik ben van mening dat suppletie tijdelijk moet zijn. Mocht blijken dat het lichaam toch niet alle benodigde voedingsstoffen uit het eten kan halen, kunt u altijd weer gaan suppleren. Dit kan het geval zijn als u de voedingsmiddelen die de stof leveren niet kunt eten, omdat u er overgevoelig voor bent. Het kan ook het geval zijn dat u veel meer nodig heeft dan een praktische voeding zou kunnen leveren. 

Nieuw eetpatroon in Stapjes aanleren

Ik vind het belangrijk en het beste effect hebben als u uw nieuwe eetpatroon zich in stapje kunt eigen maken. Inmiddels heb ik van heel veel cliënten verhalen gehoord over hoe de stapjes naar andere eetgewoonten met producten die zij gewoon in de supermarkt of winkel kunnen kopen al een geweldig effect hebben op hun energieniveau.  Enkele van hun verhalen leest u hier.

Weet u hoe UW lichaam met voeding omgaat?

Vanuit mijn ervaring en eigen nieuwsgierigheid vind ik het belangrijk dat u weet hoe uw maagdarmkanaal werkt en in grote lijnen hoe uw lichaam voeding omzet naar energie of lichaamsweefsels. Met deze kennis kunt u goed inschatten waarom bepaalde voedingsmiddelen wel of juist niet bij u passen. Ik ben ervan overtuigd dat deze kennis u veel gevoel van vrijheid geeft om goede keuzes te maken wat u wilt eten of drinken. U heeft met deze kennis het heft zelf in handen.

Orthomoleculair: het belang van Vitamines en Mineralen

Ik heb veel interesse in wat er binnenin het lichaam gebeurt. De stofwisseling is de basis van alles wat in het lichaam gebeurt. Hiervoor zijn vitamines, mineralen en alle andere voedingsstoffen nodig in de juiste hoeveelheid en verhouding. Dat is het vakgebied van de orthomoleculaire geneeskunde. Ik vertaal de hoeveelheid en verhouding basisstoffen voor u naar voedingsmiddelen en producten.

Het effect van een Gezonde Darmflora; vaak vergeten

De laatste jaren heb ik mij hierbij vooral op darm- en vermoeidheidsklachten, dysbiose (verstoorde darmflora) en bijbehorende psychologische klachten gespecialiseerd. Terug naar Home.

Effect van de juiste voeding op uw Gevoel,  Gedachten en Geheugen

Vanuit de orthomoleculaire gedachte en vanuit persoonlijke ervaring ben ik ervan overtuigd dat de samenstelling van de juiste dagelijkse voeding u helpt om zich sterk te voelen, om goed te kunnen denken, om problemen en vraagstukken op te kunnen lossen, om tolerant te zijn voor geluiden en mensen om u heen. Sinds eind 2008 begeleid ik aanvullend op het team van de Maldense psychotherapeute Jacqueline Janssen cliënten bij een goede voeding  in het kader van geestelijke gezondheid. 

Testen op voedselovergevoeligheid

Een van mijn interessegebieden is voedselovergevoeligheid (onder andere voedselallergie, voedselintolerantie en een gestoorde darmflora. Dit bracht mij halverwege de jaren negentig bij mijn collega diëtist Ria Reichert in Venray. Zij testte via de vega-test (ohm-meting) voedselovergevoeligheden bij haar patiënten en kwam heel vaak tot mooie resultaten met haar dieettherapie. Van haar heb ik enorm veel geleerd op dit gebied en heb de praktijk na haar overlijden in 2012 voortgezet. Het testen zelf doe ik in mijn praktijkruimte in Malden.

Wilt u zich ook laten testen? Bel 024-3584177.

 
Tig-lassen, heerlijk Concreet

De kennis die ik hierbij heb opgedaan is bijzonder waardevol bij het begrijpen van de natuurkundige en scheikundige processen in het lichaam. Door goed te leren tekening lezen, heb ik ook veel geleerd over de logica waarmee het lichaam voedingsstoffen nodig heeft. Het DNA van de cel is ook een 'bouwtekening' en de enzymen in het lichaam zijn 'werktuigen' en 'machinerieën.

Begin jaren negentig was er weinig betaald werk voor diëtisten en heb ik enkele jaren als tig-lasser gewerkt in een lasbedrijf in Mook –ten zuiden van Nijmegen- waar ik onder andere roestvast stalen machineonderdelen heb gemaakt. Door dit werk ik in deze regio terecht gekomen. Heerlijk was dat ambachtelijk bezig zijn. Je werkt aan een opdracht en naderhand heb je iets tastbaars en meetbaars gemaakt. Even wat heel anders, maar goed combineerbaar met parttime werkzaamheden in de praktijk en het lesgeven. Ik heb onder andere gewerkt aan de gevelpanelen van het lage gedeelte van het kantoor van de SNS-bank op het Pettelaarpark (naast Transverium) in Den Bosch. Iedere keer als ik op de A50 bij het Pettelaarpark rijd, kijk ik er weer even vol plezier en trots naar. 

 

Zorghotel Veghel

Van het najaar 2005 tot 2010 ben ik als diëtist verbonden geweest aan het zorghotel Veghel. Een prima herstelplaats; inmiddels overgegaan in Zorghotel Udens Duyn in Uden. Hier heb ik veel kennis opgedaan over hoe een lichaam zich herstelt na een zware ingreep of ziekte.

Docent aan de Opleiding Medisch Secretaresse

Vanaf 1985 tot begin 2016 heb ik de Medische Vakken gegeven aan diverese opleidingen voor Medisch Secretaresses. Denk hierbij aan de vakken Anatomie-Fysiologie-Pathologie, Medische Terminologie. Ik ben hierdoor enorm goed op de hoogte van de fundamenten van bouw en werking van het lichaam. 
Ik doceerde ook in Gezondheidskunde, Medische Administratie en Medische Correspondentie. Omdat ik zelf ook de opleiding tot Medisch Secretaresse heb gedaan, gaf ik ook de vakken Kantoorpraktijk, Secretariaatspraktijk, Toetsenbordvaardigheid (typen), Word-Excel-Powerpoint-Outlook, Nederlands, Telefoneren en Management. De kennis die ik hierbij heb opgedaan gebruik ik dagelijks in mijn praktijk, met name bij het schrijven van rapportages en artikelen. Ik heb deze lessen in het begin opgezet, gegeven en geëxamineerd bij Van Binsbergen Kantooropleidingen en daarna bij Linnartz Opleidingen en het ROC-Nijmegen.

Kennis delen

Ook wil ik graag mijn specifieke kennis delen met mijn collega's. Om al deze scholingen goed aan te kunnen pakken, ben ik met de praktische studie Opleidingskunde aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen begonnen. Wat ik daar heb geleerd, pas ik toe in mijn  Cursussen en Workshops.

Samenbrengen van verschillende behandelmethoden geeft het beste effect

Nu integreer ik diëtetiek, orthomoleculaire geneeskunde, opleiden en neuro-emotionele integratie waar dat relevant is en mijn cliënt dat ook wil. Ik vind het idee dat ik qua hulpverlening meer ijzers in het vuur heb, erg prettig; zo kan ik een dieptebehandeling bieden. Dit is steeds mijn uitdagende puzzel en de winst voor mijn cliënt. 

Wilt u weten wat ik voor u kan doen? Bel 024 - 3584177.