Herstelprogramma's

"Het zou toch jammer zijn als u pas achteraf ontdekt dat u chronisch ziek bent geworden door onwetendheid"


Dr René Tisscher, reumatoloog Bosch Medisch Centrum

Herstel-programma's bij buikklachten

Onderstaande pakketten helpen u om op een gestructureerde manier uw buikklachten aan te pakken, zodat uw pijn en ongemakken verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. De programma's zijn zo opgebouwd dat wij er samen aan werken om u zo snel mogelijk een zo groot mogelijke gezondheidswinst en een waardevolle levenskwaliteit te geven. U kunt nu kiezen of u uw klachten goedkoop en ad hoc wilt aanpakken of een duurzamer resultaat wilt bereiken met een gedegen voorbereiding en met gestructureerde stappen in de juiste volgorde.

Vergeten fases

Het is een complex karwei om de darmen via de diverse fases in de juiste conditie te krijgen. Iedere fase vraagt om een ander aandachtsgebied - iets wat vaak wordt vergeten en een belangrijke reden is waarom zo veel therapieën naar mijn inzicht ook niet voldoende en blijvend werken. Daarbij komt ook nog dat het lichaam al die meters darm moet repareren naast het 'gewone' werk; de dagelijkse vertering moet immers doorgaan.

Vooral het programma Bouw een Sterke Buikbasis biedt u de mogelijkheid om onder begeleiding aan de verschillende fases van herstel te werken. U krijgt advies, voorbeelden, recepten, tips en coaching die u nodig heeft om op een effectieve manier uw resultaat te halen. Ik ben er steeds voor u tijdens de begeleidingscontacten en op de achtergrond.

Onder Nieuws leest u ervaringen van cliënten die het programma actief hebben gevolgd en op wie zijzelf en ik bijzonder trots zijn op hun mooie resultaten. En, het is voor mij ook een enorm plezier om te zien hoe zij weer plezier in hun leven hebben. Zij leven dat weer zoals zij dat zelf willen, ongehinderd door buikklachten. Prachtig toch!

Bekijk programmainhoud

Cursus

 Met simpele recepten je gevoel en energie versterken

 • Altijd buikpijn
 • Diarree op de meest onhandige tijde
 • Opgeblazen gevoel na het eten, vooral 's avonds
 • Altijd 'remsporen' in het toilet en in je onderbroek
 • Stinkende winden laten, gênant
 • Moe, moe, duf, suf, moe
 • Hierdoor veel sociale activiteiten missen

Herkenbaar? Dit zijn enkele bekende verschijnselen bij een prikkelbare darm.
Gelukkig kun je hier met je voeding al heel wat aan doen; je moet alleen weten hoe en wat. Daar leer je

Wil je ook weten hoe ook kunt profiteren van een goede voeding, doe dan mee met de volgende groep van het eenvoudige 5 stappenplan. Naast de cursus heb je steun van elkaar en leert ook van elkaar tips. Je staat er niet alleen voor.

Inhoud: onder andere;

 • 3 bijeenkomsten met waardevolle informatie en Q&A
 • aangepaste recepten
 • productinformatie
 • zin en onzin van supplementen en onderzoeken
 • 2x 15 minuten persoonlijke Q&A voor of na de bijeenkomst
 • leerzaam werkboek

Volgende cursus
Data: van 19:30 - 21:00 uur
Locatie: Broeksingel 1 te Malden, vergaderruimte Psychotherapie Praktijk Malden
Dinsdag: juni 2016 - meld u aan voor de wachtlijst: u ontvangt bericht als er weer plaats is voor de volgende cursus.
Investering: 90 euro, inclusief catering, handout en BTW.

Aanmelden en informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 024-3584177.

Meer weten over goede voeding bij overgevoeligheid

Na deze cursus kunt u voor uzelf of uw kindje een gezonde voeding samenstellen die rekening houdt met de voedselovergevoeligheid, uw gezinssituatie en uw wensen. U voelt zelfvertrouwen ten aanzien van welk eten u kiest, zowel thuis als in andere sociale situaties. Theorie, onderzoeken, oefenen en demonstraties. 

 • Deel 1: verschil tussen allergie en intolerantie; hoe werken darmen en enzymen; aan welke eisen voldoet een volwaardige hypoallergene voeding.
 • Deel 2: productkennis; levensmiddelen, Epipen, enzymen, supplementen, ervaringen uitwisselen.
 • Deel 3: menu's samenstellen naar aanleiding van eigen situatie, ervaringen uitwisselen.
 • Deel 4: combinatiediëten en dieet tijdens speciale gelegenheden, ervaringen uitwisselen.

Duur: 4 dagdelen. Inclusief koffie, thee en lesmateriaal:
Kosten: € 70,- per dagdeel; € 250,- voor alle vier dagdelen.
Data: maandagmiddag of -avond (andere weekdagen op verzoek)
Start Malden: 19:00 - 22:00 uur
Locaties: Nijmegen e.o. (nabij A73)  

Informatie of aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 024-3584177. 

Ik kan weer gewoon poepen

 VIP-dag (buiten pakket) 

Klein pakket en relevante workshop naar keuze in één dag op een verwenlokatie (10:00 - 16:30 uur), inclusief orthomoleculaire lunch en goodybag; onbeperkte Q&A; met aanvullend de 13 weekopdrachten om uw nieuwe voeding in stappen te implementeren, 2 vervolgconsulten van 60 minuten (telefonisch of Skype); voedingsdagboek. U heeft een ruime gelegenheid om uw darmen te leren kennen en om een nieuw, passend voedingspatroon te ontwerpen. Waarde 697 euro.

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 024-3584177.